Svetovanje v Živo

Vozniški izpit za traktor – kategorija F

kategorija F

Ko boste opravili vozniški izpit za traktor in dvignili voznško dovoljenje boste z kategorijo F lahko vozili traktorje in traktorske priklopnike. Vozniško dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije G.

 • 1) Predpisana starost za kategorijo F je 16 let.
 • 2) Tisti, ki ste že pridobili B kategorijo potebujete za izdajo vozniškega dovoljenja F kategorije le izpit iz varstva pri delu

Glede na vašo starost boste po vozniškem izpitu udeleženi kot samostojni vozniki, zato je pomembno, da že pred pričetkom uposabljanja ugotovite, katera šola vožnje (nekdaj je bila to avtošola) bi bila prava za vas.

Svetujemo, da izberete šolo vožnje, ki se priporoča. Na ta način vam bo omogočen dostop do vseh informacij, ki jih potrebujete, ko boste opravljali vozniški izpit za traktor.

V spodnji obrazec vpišite za vas najbolj optimalen datum za opravljanje tečaja ter si izberite kraj v katerem želite opravljati določeni tečaj.

Vpišite se torej v dobro šolo vožnje in  tam opravite predavanje cestno prometnih predpisov. Na medicini dela prometa in športa opravite tudi zdravstveni pregled, na območnem združenju rdečega križa tečaj in izpit iz prve pomoči, potem pa pojdite na upravno enoto. Tam se priglasite na teoretični del vozniškega izpita, na izpitnem centru pa pridobite datum za teoretični del vozniškega izpita (republiške teste cpp). Pri učenju pravil cestnega prometa vam je lahko v pomoč različno gradivo, predvsem naše eknjige CPP in Prva pomoč ter testi cpp.

Po uspešno rešenih republiških testih cpp in v celoti opravljenem programu vožnje se prijavite na praktični del vozniškega izpita (glavno – izpitno vožnjo).

Dokumenti, ki jih je morate pri priglasitvi na teoretični del vozniškega izpita za kategorijo F imeti s seboj:

 • 1) evidenčni karton vožnje,
 • 2) ZDRAVNIŠKO SPRIČEVALO,
 • 3) potrdilo o uspešno opravljeni prvi pomoči (ali vozniško dovoljenje za kategorijo A) ter
 • 4) veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list)

Ob prijavi na praktični del vozniškega izpita za kategorijo F morate izpolnjevati sledeče pogoje:

 • 1) predpisana starost
 • 2) opravljen teoretični del izpita
 • 3) evidenčni karton vožnje,
 • 4) zdravniško spričevalo ter,
 • 5) veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list)

V nadaljevanju si preberite nekatere strokovne nasvete za opravljanje teoretičnega in praktičnega dela vozniškega izpita. Želimo vam, da opravite izpit za avto v prvem poizkusu. Svoja mnenja, izkušnje in vprašanja lahko zabeležite na našem Forumu o vozniškem izpitu v razdelku izpit za avto. Lahko pa uporabite tudi Svetovanje v živo. Pripravili smo vam tudi okvirni izračun stroškov na poti do vozniškega izpita za kategorijo F.

… in to še ni vse !

“Bistvene vsebine CPP, ki se zahtevajo na republiških testi CPP.”

“3d cpp animacije na vašem mobilnem telefonu.”

“eKnjiga Prva pomoč za vaš tablični računalnik.”

“Brezplačne cpp igre za vašo spletno stran.”

Svetovanje v Živo o vozniškem izpitu Potrdite Zavrnite Zaprite Svetovanje v Živo