Prva pomočPrva pomoč je ena imed obveznih vsebin, ki jo boste morali obvladati vsi bodoči vozniki, če boste hoteli opraviti vozniški izpit. Kandidati za voznike motornih vozil B kategorije morate opraviti in pridobiti kartonček prve pomoči, še pred priglasitvijo na teoretični del vozniškega izpita, ki se opravlja pred pristojno izpitno komisijo. Pri študiranju teorije vam lahko pride prav

Izpita prve pomoči ni potrebno opravljati kandidatom za kategorijo AM ter kategorijo F.

Oprostitev opravljanja tečaja in izpita lahko zahteva:

  • kandidat za voznika s končano srednjo ali višjo medicinsko šolo (zaključno spričevalo),
  • zdravnik in zobozdravnik, študent medicine in stomatologije z opravljenim izpitom (kar je razvidno iz indeksa) ter
  • bolničarji CZ in
  • vojak z opravljenim tečajem (kar je razvidno iz vojaška knjižice ali potrdila).

Predavanja prve pomoči in teste se ponavadi opravlja na Območnem združenju rdečega križa (ponekod pa tudi kar v šoli vožnje, kjer imajo pogodbo z Rdečim križem). Cena predavanja in izpita se giblje okoli 87,00 eur. Če se odločite opravljati samo izpit je cena okoli 52,00 evrov. Vse kandidate, ki tega tečaja še nimajo, ponavadi prijavi kar šola vožnje. Veljavnost uspešno opravljenega izpita je neomejena. Na predavanju se uporablja sodobne didaktične pripomočke, predavatelji pa so iz vrst medicinske stroke, ki imajo tudi licenco predavatelja Rdečega križa Slovenije. Ob koncu tečaja se opravlja izpit , ki je sestavljen iz pisnega in praktičnega dela. Drugi del, to je del praktičnega izpita, je zmeraj prikaz temeljnih postopkov oživljanja. Na koncu tečaja in po opravljanem izpitu vam  Rdeči križ Republike Slovenije izda kartico oz. potrdilo, da ste uspešno opravili usposabljanje in da vam Prva pomoč v primeru prometne nesreče ne bo delala težav.

Prva pomoč – termini predavanj oz. tečajev ter izpitov, ki jih nudijo šole vožnje

Nimamo informacij o razpisanih tečajih. Če ste lastnik šole vožnje in bi radi objavili tečaj, lahko to storite tukaj.

Prva pomoč – termini predavanj oz. tečajev ter izpitov, ki jih nudi Republiški Rdeči Križ

Tečaj prve pomoči na območju IC Celje

Na območju Izpitnega centra Celje lahko opravljate tečaj prve pomoči v naslednjih krajih: Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Žalec. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Celje smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Celje.

Tečaj prve pomoči na območju IC Domžale

Na območju Izpitnega centra Domžale lahko opravljate tečaj prve pomoči le v Domžalah. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Domžale smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Domžale.

Tečaj prve pomoči na območju IC Jesenice

Na območju Izpitnega centra Jesenice lahko opravljate tečaj prve pomoči na Jesenicah in v Radovljici. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Jesenice smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Jesenice.

Tečaj prve pomoči na območju IC Koper

Na območju Izpitnega centra Koper lahko opravljate tečaj prve pomoči v Kopru, Ilirski Bistrici, Izoli, Piranu in Sežani. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Koper smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Koper.

Tečaj prve pomoči na območju IC Kranj

Na območju Izpitnega centra Kranj lahko opravljate tečaj prve pomoči v Kranju, Tržiču in Škofji Loki. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Kranj smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Kranj.

Tečaj prve pomoči na območju IC Krško

Na območju Izpitnega centra Krško lahko opravljate tečaj prve pomoči v Krškem in Sevnici. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Krško smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Krško

.

Tečaj prve pomoči na območju IC Ljubljana

Na območju Izpitnega centra Ljubljana lahko opravljate tečaj prve pomoči v Ljubljani, Litiji, Grosuplju, Logatcu, Kamniku in Vrhniki. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Ljubljana smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Ljubljana .

Tečaj prve pomoči na območju IC Maribor

Na območju Izpitnega centra Maribor lahko opravljate tečaj prve pomoči v Mariboru, Slovenski Bistrici in Lenartu. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Maribor smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Maribor.

Tečaj prve pomoči na območju IC Murska Sobota

Na območju Izpitnega centra Murska Sobota lahko opravljate tečaj prve pomoči v Murski Soboti, Lendavi, Gornji Radgoni in Ljutomeru. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Murska Sobota smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Murska Sobota .

Tečaj prve pomoči na območju IC Nova Gorica

Na območju Izpitnega centra Nova Gorica lahko opravljate tečaj prve pomoči v Novi Gorici, Idriji, Tolminu in Ajdovščini. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Nova Gorica smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Nova Gorica.

Tečaj prve pomoči na območju IC Novo mesto

Na območju Izpitnega centra Novo mesto lahko opravljate tečaj prve pomoči v Novem mestu, Trebnjah, Brežicah, Črnomlju, Trebnjah in Kočevju. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Novo mesto smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Novo mesto .

Tečaj prve pomoči na območju IC Postojna

Na območju Izpitnega centra Postojna lahko opravljate tečaj prve pomoči v Postojni, Cerknici, Kočevju, Ribnici in Idriji. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Postojna smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Postojna.

Tečaj prve pomoči na območju IC Ptuj

Na območju Izpitnega centra Ptuj lahko opravljate tečaj prve pomoči na Ptuju in v Ormožu. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Novo mesto smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Ptuj .

Tečaj prve pomoči na območju IC Slovenj Gradec

Na območju Izpitnega centra Slovenj Gradec lahko opravljate tečaj prve pomoči v Slovenj Gradcu, Radljah ob Dravi, Dravogradu in Ravnah na Koroškem. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Slovenj Gradec smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Slovenj Gradec.

Tečaj prve pomoči na območju IC Trbovlje

Na območju Izpitnega centra Trbovlje lahko opravljate tečaj prve pomoči v Trbovljah, Zagorju ob Savi in Hrastniku. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Trbovlje smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Trbovlje .

Tečaj prve pomoči na območju IC Velenje

Na območju Izpitnega centra Velenje lahko opravljate tečaj prve pomoči v Velenju in Mozirju. Podatke o razpisanih terminih tečajev prve pomoči na območju IC Slovenj Gradec smo vam pripravili na strani Prva Pomoč Velenje.

Imate vprašanje o tečaju ali izpitu iz prve pomoči. Vam dela preglavice določeno vprašanje, ki se nahaja v republiških testih prve pomoči? Morda se odgovor na vaše vprašanje že nahaja na Forumu o izpitu iz prve pomoči.

Novostim republiških testov za prvo pomoč ter ostalim novicam povezanih z izpitom iz prve pomoči lahko sledite tudi na našem blogu z naslovom Prva Pomoč.

Vse za vozniški izpit na enem mestu