Šola vožnje - avtošola

Šola vožnje = Avtošola

Avtošola je z novo prometno zakonodajo dobila novi izraz, in sicer  ŠOLA VOŽNJE.

Ob zelo veliki izbiri šol vožnje-avtošol v Sloveniji, bi pričakovali, da je izbira tiste prave šole vožnje-avtošole enostavna.Vendar ko malo bolj natančno preverimo njihove rezultate, ugotovimo, da so ti dokaj povprečni. V vsakem izpitnem centru – izpitni komisiji je le 10-15% zares dobrih in uspešnih šol vožnje-avtošol.

Izbira šole vožnje-avtošole in učitelja vožnje

Pozanimajte se pri prijateljih, kje in in seveda, ali so bili zadovoljni s šolo vožnje. Opišejo naj vam tudi pomanjkljivosti na katere so naleteli. Pojdite na izpitni center in se pozanimajte, saj tam merijo uspešnost posameznih šol vožnje. Izpitna komisija vam bo z veseljem ponudila vpogled.

Vzpostavite telefonski ali še bolje osebni stik s priporočeno šolo vožnje, da se z njimi posvetujete. Pri resnih šolah vožnje vam bodo že takoj podali podatke: o vrsti vozil, teoretičnem in praktičnem izobraževanju, ceni, ter drugih pomembnih stvareh.

Pojdite na ogled šole vožnje, ki se vam zdi primerna. Tam se dogovorite, če lahko brez obveznosti pridete na eno PREDAVANJE CESTNO PROMETNIH PREDPISOV ( CPP ). Tako dobite občutek o delu šole vožnje, spoznate nivo oz. standard izobraževanja, profesionalnost učiteljev vožnje (inštruktorjev), zadovoljstvo kandidatov, opremljenost prostorov in še dosti drugega. Na podlagi vsega tega bo odločitev lažja. Pozanimajte se ali v avtošoli zadovoljujejo predpisane pogoje. Predpisano usposabljanje teorije CPP mora trajati najmanj 20 ur in se mora izvajati v ustrezno opremljeni učilnici. Tam vam bodo tudi opisali cel postopek kako do vozniškega izpita in vam dali možnost poskusnega reševanja testov cpp.

Cene so pomemben dejavnik pri izbiri šole vožnje. Vse cene morajo biti vnaprej znane,od teoretičnega izobraževanja, do ure vožnje itd. Zato smo vam pripravili okvirni izračun stroškov na poti do vozniškega izpita

Dobre in resne avtošole oz. dobri inštruktorji oz. učitelji vožnje, se vedno potrudijo prilagoditi in pomagati vsakemu kandidatu posebej. Če se vam zdi da ste na napačnem naslovu, zamenjate šolo vožnje. To lahko storite tudi če ste že pričeli s praktičnim usposabljanjem pri določenem učitelju vožnje, za katerege menite da ne izpolnjuje ustreznih smernic, ki so navedene v evidenčnem kartonu vožnje.

Bodite previdni! Kadar v šoli vožnje ponujajo usluge po zelo nizkih cenah, potem v njej zagotovo ni kvalitetnih inštruktorjev in predavateljev. Kakor vsako uspešno podjetje, morajo tudi v šoli vožnje pokrivati svoje stroške.

Ni vsaka avtošola dobra šola vožnje

Ne naš elektronski naslov smo dobili kar nekaj vprašanj zaskrbljenih bodočih voznikov, nanašajoč se predvsem na izbiro ustrezne šole vožnje-avtošole.

V teh kriznih časih je prava odločitev še kako pomembna. Tisti, ki vas bo prepričeval le s ceno ure vožnje, se bo kasneje verjetno izkazal za manj kvalitetnega, kar posledično za vas pomeni več ur vožnje in na koncu dražji vozniški izpit. Mnogokrat tak učitelj vožnje oziroma šola vožnje niti nima vseh pogojev za poučevanje.

V zadnjem času Združenje šol vožnje opaža poplavo mega ponudb , zatorej bodite pozorni na sledeče:

Pri oglaševanju ugodnosti šole vožnje strankam ne ponudijo celovite informacije, ki bi stranki omogočale izračun celotne cene usposabljanja za vožnje motornih vozil.

Šole vožnje v oglasih pogosto obljubljajo poceni pot do vozniškega izpita. Stranki obljubljajo izredno nizko ceno za posamezni »paket« usposabljanja, pri čemer stranke nikjer ne seznanijo, da je zakonsko predpisan minimalni obseg usposabljanja 20 učnih ur vožnje, ki je potreben, da lahko kandidat zaključi usposabljanje po predpisanem programu.

Iz oglasov ni razvidno, da bodo določeni kandidati potrebovali večje število ur, saj je dejanski obseg ur odvisen od spretnosti in sposobnosti vsakega posameznega kandidata. Strošek dodatnih ur usposabljanja, ki jih bodo določeni kandidati potrebovali na poti do uspešno opravljanega vozniškega izpita, iz oglaševanja ni razviden.

Iz nekaterih oglasov šol vožnje niso razvidni podatki o podjetju, ki nudi neke akcijske cene za svoje storitve. Vse kar stranka o podjetju lahko izve iz oglasa je telefonska številka in e-naslov.

Šolo vožnje lahko kadarkoli zamenjate. Od avtošole, ki jo zapuščate, zahtevajte brezplačno izročitev dokumentov o vašem teoretičnem in praktičnem delu izobraževanja.

Katera avtošola je torej dobra šola vožnje?!

AvtošolaK ustrezni odločitvi vas, poleg priporočil vaših prijateljev, lahko pripeljejo odgovori na vprašanja kot so:

  • Ali ima šola vožnje sprejemno pisarno s stalnimi delovnim časom?
  • Ali ima šola vožnje zaposlenih več učiteljev vožnje?
  • Ali nudi šola vožnje kvaliteten tečaj v ustrezno opremljeni učilnici?
  • Ali šola vožnje s svojimi kandidati izvaja začetne ure vožnje na poligonu?
  • Ali lahko učitelj vožnje prilagodi ure vožnje vašemu prostemu času ?

Statistika uspešnosti šol vožnje

Zadnja objavljena statistika uspešnosti šol vožnje je bila objavljena v letu 2011. Povezave do statistik posameznih izpitnih centrov se nahajajo na Forumu o vozniškem izpitu v rubriki Uspešnost šol vožnje oz. avtošol.

Statistika uspešnosti kandidatov na teoretičnem in praktičnem delu vozniškega izpita

To si lahko ogledate v novici z naslovom statistika uspešnosti kandidatov na teoretičnem in praktičnem delu vozniškega izpita.

Spodaj vam dodajamo seznam šol vožnje in njihovo lokacijo po posameznih izpitnih centrih v Sloveniji. Če boste imeli težavo pri izbiri šole vožnje lahko uporabite tudi Podporo na Forumu o vozniškem izpitu

Šola vožnje Celje

Na območju Celja deluje več kot 20 šol vožnje. Oglejte si seznam priporočenih šol vožnje, ki delujejo na področju Izpitnega centra Celje. Vse navedene šole vožnje vam nudijo brezplačen dostop do vsebin portala. Več o tem na strani Šola vožnje Celje.

Šola vožnje Domžale

Na območju Domžal opravlja vozniške izpite več kot 5 šol vožnje. Pripravili smo vam seznam priporočenih šol vožnje, ki vam ob vpisu nudijo uporabniško ime in geslo za dostop do vseh vsebin potrebnih za vozniški izpit. Več o tem na strani Šola vožnje Domžale.

Šola vožnje Jesenice

Na območju izpitnega centra Jesenice je trenutno registriranih pet šol vožnje, vendar samo nekatere nudijo brezplačen dostop do vsebin portala. Ogledate si jih lahko na strani Šola vožnje Jesenice.

Šola vožnje Koper

Na območju izpitnega centra Koper, ki obsega območje upravnih enot Koper, Izola in Piran trenutno deluje okoli pet šol vožnje. Od teh pa jih le nekaj nudi brezplačno predavanje cpp in teste cpp. Več o tem na strani Šola vožnje Koper.

Šola vožnje Kranj

Na področju gorenjske, točneje izpitnega centra Kranj deluje okoli 8 šol vožnje. Nekatere izmed njih vam nudijo brezplačen dostop do portala. Več o tem na strani Šola vožnje Kranj.

Šola vožnje Krško

Na območju Krškega je trenutno registriranih le nekaj šol vožnje. Od teh pa jih tudi nekaj nudi brezplačen dostop do naših vsebin. Več o tem na strani Šola vožnje Krško.

Šola vožnje Ljubljana

Na območju Ljubljane je registriranih največ slovenskih šol vožnje, vendar le izbrane nudijo popolen dostop do vsebin portala. Več o tem na strani Šola vožnje Ljubljana.

Šola vožnje Maribor

Na območju Maribora je registriranih približno 17 šol vožnje, vendar le priporočene šole vožnje nudijo neomejen dostop do Vozniski-izpit.com.Več o tem na strani Šola vožnje Maribor.

Šola vožnje Murska Sobota

Na območju izpitnega centra Murska Sobota deluje približno 12 šol vožnje. Nekatere izmed njih pa vam ob vpisu podarijo uporabniško ime in geslo za dostop do naših strani. Več o tem na strani