Uporaba taktik “šokiranja in obveščanja” za poučevanje najstnikov o tveganjih, povezanih z vožnjo, malo prispeva k izboljšanju varnosti in dejansko lahko stvari poslabša, kažejo ugotovitve nove raziskave fundacije RAC iz Združenega kraljestva.

Tradicionalni poskusi uporabe “groženj” in “strahu” med mladimi ljudmi, da bi vplivali na njihovo vedenje, ko začnejo voziti, lahko v resnici delujejo kontra produktivno, zlasti med mladimi moškimi.

Takšni pristopi lahko sprožijo obrambne ali celo sovražne reakcije. Člani mlade publike so tudi bolj nagnjeni k optimizmu glede lastnih sposobnosti in obsega tveganja, s katerim se srečujejo.

Namesto da bi govorili mladim pred vožnjo o tveganjih, bi lahko bolj interaktiven pristop boljši, kjer se delijo dejstva o varnosti na cestah, in mlade udeležence spodbuja, da sami pridejo do svojih zaključkov o tem, kako naj izgleda dobro vedenje pri vožnji.

To so zaključki dr. Elizabeth Box, raziskovalne direktorice pri fundaciji RAC in avtorice poročila.

V poročilu z naslovom “Omogočanje mladim voznikom izobraževanja o varnosti na cestah” dr. Box trdi, da bi morali ukrepi za varnost na cestah temeljiti na raziskovalnih dokazih in teoriji vedenja.

Po pregledu literature o tej temi in primerjavi tradicionalnega pristopa s predstavitvijo v obliki gledališke predstave (predavanja) s filmom in delavnico “DriveFit”, dr. Box zaključuje, da mora biti izobraževanje o varnosti na cestah za mladostnike v šoli bolj subtilno in sočutno do fizioloških sprememb, skozi katere gredo mladi možgani, ter do mladih ljudi in njihovega odnosa do tveganja.

Intervencija DriveFit je vključevala 40-minutni film, predstavljen v učilnici, in 45-minutno spletno delavnico, ki se je izvedla v dveh tednih po predvajanju filma. Film je uporabljal pogovorni format oddaje, kjer so strokovni gostje zagotavljali informacije, demonstracije in nasvete o tem, kako se predvozniki, učenci in novo kvalificirani vozniki lahko najbolje spopadajo z učenjem vožnje ter preprečijo tvegano vedenje, povezano s prehitro vožnjo, utrujenostjo, uporabo mobilnega telefona in vožnjo pod vplivom alkohola.

Spletna delavnica po filmu je spodbujala udeležence, da si zapomnijo film in izluščijo relevantno učenje za svoje osebne situacije.

V Veliki Britaniji so mladi vozniki, stari med 17 in 24 let, vključeni v 24% vseh smrtnih in resno poškodovanih nesreč na cestah, kljub temu da predstavljajo veliko manjši odstotek vseh imetnikov vozniških dovoljenj (7%).

Dr. Elizabeth Box je predstavila oceno intervencije DriveFit na seminarju za izobraževanje o prometu v Evropskem prometnem svetu ETSC prejšnjega leta.