Opravljena je analiza testnih nalog CPP teoretičnega dela vozniškega izpita prve polovice leta 2015. Največ napak so kandidati naredili v tematiki »Omejitve hitrosti«, sledita ji tematika »Znaki za komunikacijo med udeleženci v prometu« ter tematika »Prometni znaki za prepovedi in omejitve«. Na četrtem mestu je tematika »Naprave aktivne varnosti; temeljno poznavanje vozil in ugotavljanje napak na vozilu«, na petem pa tematika »Vožnja v različnih voznih razmerah (vreme, vožnja podnevi ali ponoči, poškodovano vozišče)« Šesta po vrsti v težavnosti je tematika »Pot ustavljanja in zaviranja, sledi ji tematika »Načela cestnega prometa; pogoji za vožnjo vozil; predpisi, ki se nanašajo na listine, potrebne za uporabo vozil«, za njo pa tematika »Voznik začetnik; pogoji za udeležbo vozila v cestnem prometu, varnostni ukrepi v cestnem prometu; izrazi v cestnem prometu«.

CPP test, ki vsebuje 14 najtežjih vprašanj iz republiških etestov cpp za 2015 – izsek testnih nalog, na katera je zelo veliko kandidatov odgovorilo napačno.

Ta test CPP se je nadgradil, njegova nova različica pa se nahaja na strani Nadgrajeni test najtežjih vprašanj CPP leta 2015.

Celotno bazo vprašanj najdete tukaj. Če želite rešiti tudi test z vprašanji iz republiških testov CPP, ki so nam jih poslali naši uporabniki, ga najdete na strani TEORIJA-PRIPRAVA NA REPUBLIŠKE TESTE CPP.