Avstralska fundacija za varnost v cestnem prometu (ARSF) se je skupaj s Spotifyjem in nekaterimi vodilnimi glasbeniki Queenslanda odločila na geografsko ciljanje voznikov. S to preventivno akcijo želijo doseči zmanjšanje hitrosti predvsem na območjih šol.

Združeni v tej preventivni akciji želijo doseči večjo varnost na šolskih območjih, tako da se bo med vožnjo dramatično upočasnila pesem na radiu, in voznikom poslala sporočilo o varnosti v cestnem prometu, na razdalji pet kilometrov od šolskih območij.

Snovalci tovrstne ideje želijo ob pravem času, ko se v šolo vračajo otroci, doseči pravi namen.

Za oživitev preventivnih sporočil med vožnjo so vodilni lokalni glasbeniki Queenslanda, med njimi The Jungle Giants, Caitlyn Shadbolt in Shag Rock prispevali številne svoje pesmi.

Raziskava, ki jo je izvedel ARSF je pokazala sledeče:

0%
voznikov vozi prehitro v območju šol na tedenski ravni.
0%
voznikov prekorači hitrost vožnje vsaj enkrat na nekaj mesecev.

Ta nova inovativna preventivna akcija je opomin vsem voznikom, da se najbolj ranljivi vračajo v šole, in da je upoštevanje cestno prometnih predpisov edina prava rešitev za ohranitev mladih življenj .

#ChooseRoadSafety

Prisluhnite avstralskim glasbenikom

Imate tudi vi kakšno inovativno idejo za izboljšanje varnosti otrok na naših cestah? Vpišite jo v polje za mnenja in komentarje.