Prvi tovornjak brez voznika

Domov/Novice, Vožnja/Prvi tovornjak brez voznika

Prvi tovornjak brez voznikaPodjetje Google nadaljuje z revolucionarnim razvijanjem vozil brez voznika. Tokrat so razvili prototip samovozečega tovornjaka, ki za vožnjo uporablja kombinacijo radarskih senzorjev, laserskih senzorjev, visokoločljive kamere in vsem znani zemljevid Google Maps. K projektu so povabili podjetje Daimler AG, produkcijskega giganta tovornjakov in avtobusov.

Samovozeči tovornjak je opremljen s tehnologijo Highway Pilot, ki je bila pred časom že uspešno preizkušena na javnih cestah Združenih držav Amerike. Pri Googlu predvidevajo, da bodo prvi samovozeči tovornjak že letos preizkusili tudi na nemških avtocestah, seveda če bodo s strani ministrstva za promet pridobili ustrezna dovoljenja.

Testno vožnjo prvega tovornjaka brez voznika, si lahko ogledate spodaj. Dodatne informacije o vozniškem izpitu za tovornjak oz kategorijo C najdete na strani vozniški izpit za kategorijo C.

 

Teorija CPP za kategorije C, in D
Prispevek so omogočile šole vožnje članice portala.

 

Objavil |maj 13th, 2015|Kategorije: Novice, Vožnja|2 komentarja

About the Author:

Vozniski-izpit.com je nastal konec leta 2004 kot vizija nekaj učiteljev vožnje, da bi svojim kandidatom poenostavili usposabljanje na poti do vozniškega izpita. Vse od takrat portal nenehno doživlja nadgradnje upoštevajoč želje kandidatov, učiteljev vožnje, predavateljev CPP in vodij avtošol ter drugih strokovnjakov s področja prometa.Naše skupno poslanstvo je usmerjeno v izboljšanje prometne varnosti na slovenskih cestah.

2 komentarja

  1. marko 29. 3. 2016 at 12:20- Odgovori

    lepo in prav in kaj bomo delali ljudje ce bodo vse delali stroji???

Pusti sporočilo

Prenesi našo najbolj iskano knjigo - brezplačno!

Za takojšen dostop do eknjige vpiši svoj email naslov!