Vozniški izpit › Forumi › Vozniški Izpit › Izpit za avto › Vožnja s spremljevalcem
Oznake: M1, tablica l, tujina, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnja s spremljevalcem, zelena tablica l
-
AvtorPrispevki
-
Pozdravljeni!
Zanima me nekaj vprašanj…
Ali je lahko tvoj spremljevalec zgolj ena oseba?
Ali po opravljenem izpitu dobiš zraven izpit za kategorijo AM?
Koliko ur vožnje moraš potem opraviti še za kategorijo B in ali potem moraš pisat znova ccp?
Hvala in lep pozdrav!Pozdravljeni, v vlogi za vpis spremljevalca lahko navedete tudi samo eno osebo, ki vas bo spremljala kot spremljevalec, ko se usposobite v šoli vožnje po programu za vožnjo s spremljevalcem. Ko boste opravili vozniški izpit kategorije b, se vam bo priznala tudi kategorija am. Kolikot ur boste potrebovali v šoli vožnje po opravljenem programu usposabljanja za vožnjo s spremljevalcem je odvisno od vas samih. Naketeri potrebujejo eno uro spet drugi tudi 10 ali več ur vožnje. Veljavnost teoretičnega dela vozniškega izpita je tri leta ali 4x opravljanje praktičnega dela vozniškega izpita.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
JozaGost16. 12. 2016 ob 18:06Post count: 592Jaz sem ze vse izpite za voznjo z spremljevalcrm opravila. Spremljevalec je ze vpisan v evidenčni karton. Ampak tablice se nimamo. Dobimo jo pa v roku 1 tedna. Ali se lahko vozim v tem casu?
Če zelene L tablice nimate nameščene ali pa jo imate nepravilno nameščeno vas lahko doleti kazen 500 eurov.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
AnonimenGost8. 1. 2017 ob 18:32Post count: 592Živjo!
Imam vprašanje glede vožnje s spremljevalcem. 16 let bom dopolnil čez 1 mesec in me zanima če bi lahko že sedaj začel s CPP predavanji.
LP
Pozdravljeni, po Zakonu o voznikih sme oseba, ki bo vozila s spremljevalcem, začeti z usposabljanjem v šoli vožnje, ko dopolni šestnajst let.
MamciiiGost5. 7. 2017 ob 9:33Post count: 592Ali greš lahko z vožnjo s spremljevalcem tudi v tujino…npr.hrvaška,italija
Ampak na dopust ne da ga bi izdelovalPozdravljeni, v tujini ne smete voziti po programu vožnje s spremljevalcem.
IrenaGost2. 8. 2017 ob 13:24Post count: 592
MinejaGost9. 8. 2017 ob 14:24Post count: 592Pozdravljeni,
zanima me cena za voznjo s spremljevalcem. Hvala. lpPozdravljeni, okvirne stroške na poti do vozniškega izpita si lahko izračunate na tej povezavi.
-
AvtorPrispevki