Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje Dimenzije "L" tablic

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • Avatartelebajsek.gypsy
  Participant
  Število objav: 1

  Pozdravljeni,
  pred kratkim sem opravil vozniški izpit za B kategorijo. Ker še nisem polnoleten, bi moral pri vožnji s spremljevalcem imeti “L” tablico zelene barve v dimenzijah 17.8 cm*17.8 cm. Ker je na AMZS zmanjkalo teh tablic, sem jo kupil prek portala bolha.com. Tablico sem po nakupu izmeril in ugotovil, da so njene dimenzije le 15 cm*15 cm, zato me zanima, kakšna je kazen (oz. če sploh je), če bi me dobila policija in ugotovila, da imam premajhno tablico.
  Hvala za odgovor

  Mirko TurkMirko Turk
  Moderator
  Število objav: 356

  Pozdravljeni,

  Zakon o voznikih v svojem 51 členu navaja sledeče:

  51. člen

  (vožnja s spremljevalcem)

  (1) Ne glede na določbi 2. in 3. točke prvega odstavka prejšnjega člena sme voziti osebni avtomobil tudi oseba, starejša od 16 let:

  4. če je vozilo označeno s predpisano »L« tablico.

  (7) Tablica iz 4. točke prvega odstavka tega člena je kvadratne oblike, zelene barve, na kateri je črka »L« bele barve. Nameščena mora biti na levi polovici zadnje strani vozila, kadar vozi vozilo voznik s spremljevalcem.

  (8) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbo 4. točke prvega odstavka ter oseba iz prvega odstavka tega člena ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

  ing. prom. Mirko T. je upokojeni učitelj vožnje vseh kategorij, učitelj predpisov, vodja šole vožnje in nekdanji član izpitne komisije ter dolgoletni sodelavec portala Vozniski-izpit.com. Zbral je 28 najtežjih vprašanj CPP - KLIK za prenos

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Dimenzije "L" tablic
Vaši podatki: