Ne spreglejte ! Zastrašujoč podatek, ki si ga velja ogledati ! Odkrit je eden glavnih vzrokov, zaradi katerega lahko vozniki v avtomobilu gledajo naravnost v kolesarja ali motorista in ga kljub temu NE OPAZIJO.

Nekdanji vojaški pilot je poimemoval spodnjo simulacijo kot potrditev tistega, kar so ga kot mladega pilota učili v 50-ih letih prejšnjega tisočletja. Z očmi naj bi se najprej preletelo horizont, potem pa naj bi se z očmi za trenutek zastalo in nato ponovilo postopek.

Vedno znova so inštruktorji svojim “zelencem” ponavljali naj se med samim letom ne osredotočijo na kakršenkoli posamičen objekt ali točko za več kakor par sekund. Rečeno jim je bilo: “Premikajte oči, vrtite glavo! To je najboljši način, da preživite v bitki in se izognete trčenjem v zraku.”

Danes obstaja za potrditev te teorije ustrezna tehnologija, ki dejansko potrjuje trenutno slepoto za avtomobilskim volanom.

Demonstracijo si lahko ogledate na tej povezavi:

http://www.msf-usa.org/motion.html

Pri prikazu demonstracije se osredotočite na zeleno piko. Med tem pa bodo rumene pike na trenutke izginjale ne glede na to, kakšno velikost teh pik ali ozadje si nastavite. Dejansko so rumene pike vedno na istih mestih, le oko ene, dveh ali celo vseh na trenutke ne zazna.