Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 171 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Lepo pozdravljeni,

VD mi je potekli včeraj vendar pa nisem voznik začetnik – namreč bilo mi je začasno odvzeto VD zaradi napihanja. Ker trenutno nisem v SLO bom podaljašl VD in opravil zdravnipkega ponovno zaradi očal čez nekaj časa ko se vrnem. Koliko časa po poteku lahko to še storim brez ponovnega opravljanaja izpita? Hvala

Pozdravljeni, to vam je določil sodnik za prekrške.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Franc Luzar
    Gost
    Post count: 592

Oj zivjo, mene nekaj zanima sicer sem Slovenec ampak sem ze mlad odsel v tujino, in tu tudi voznisko naredil! Zadnje case pa veliko prebiram po internetu casopise, in velikokrat slisim izjavo policije da ni imel Veljavnega vozniskega dovoljenja! In to nerazumem moja vozniska je bila izdan leta 1972 in je se skozi veljavna! Razen ko sem jo enkrat izgubil zaradi prehitre voznje za en mesec, potem sem sel spet ponjo in stvar je koncana, no ja 198 € kazni sem moral tudi placati pa seveda 3 tocke sem tudi dobil.
    A mi lahko gdo pove zakaj imate potem v sloveniji veljavne in neveljavne vozniske?

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni, na vsakem vozniškem dovoljenju je navedena njegova veljavnost. Če pozabite vozniško dovoljenje podaljšati, in vas med vožnjo ustavijo policisti, plačate kazen. Vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je kot vožnja brez vozniškega dovoljenja.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Jelka
    Gost

Pozdravljeni,

dve leti nazaj sem naredila vozniski izpit, vmes nisem naredila varne voznje, sem si jo pa podaljsala se za eno leto. Torej rok imam do tega meseca, pa me zanima ce v predvidenem roku ne naredim varne voznje oz.jo naredim kasneje ali moram ponovno opravljati vozniski izpit ali pa mi vozniski izpit ne velja in mi ga podaljsajo ko naredim varno voznjo, brez ponovnega opravljanja izpita?

Lep pozdrav

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,

dve leti nazaj sem naredila vozniski izpit, vmes nisem naredila varne voznje, sem si jo pa podaljsala se za eno leto. Torej rok imam do tega meseca, pa me zanima ce v predvidenem roku ne naredim varne voznje oz.jo naredim kasneje ali moram ponovno opravljati vozniski izpit ali pa mi vozniski izpit ne velja in mi ga podaljsajo ko naredim varno voznjo, brez ponovnega opravljanja izpita?

Lep pozdrav

Pozdravljeni, če ne boste v predpisanem roku opravili varne vožnje, boste ponovno morali opraviti vozniški izpit.

Boris
    Gost

Pozdravljeni,

Imam vozniško dovoljenje izdano 13.4.2007 (kategorije B,C, EB in EC), veljavnost do 31.7.2031 – po novem Zakonu se mi zdi da je do 19.1.2023.
    Letnik sem 1952 in me zanima ali zaradi letos dopolnjenih 65 let imam mogoče kakšne (dodatne) obveznosti`na področju veljavnosti obstoječega vozniškega dovoljenja.
    Hvala.

lp,

Tadej
    Gost

Pozdravljeni!

Imam vozniško dovoljenje za voznika začetnika, ki mi je poteklo pred 1 mesecem. Varno vožnjo sem opravil že pol leta po izpitu. Izpit sem si želel podaljšati že pred pol leta, vendar mi je na upravni enoti rekla, da mi vozniškega dovoljenja ne more podaljšati do 21. leta oz. 1 mesec pred tem, saj sem do takrat voznik začetnik. Potem sem na vozniško dovoljenje, kar malo pozabil, saj avtomobila niti ne uporabljam. Sedaj pa na forumih berem, da izpita sploh ne bom mogel več podaljšati oz. da zato potrebujem upravičen razlog. Ali je temu res tako?

Lp

Denis
    Gost

Pozdravljeni,
    Poteklo mi je vozniško dovoljenje kot mlademu vozniku, ampak z letošnjim letom so rekli da ni več možno podaljsati varne vožnje za eno leto. Zanima me če obstaja rok v katerem moram opraviti varno vožnjo, ker dokler ne morem voziti avta.
    Lp

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,
    Poteklo mi je vozniško dovoljenje kot mlademu vozniku, ampak z letošnjim letom so rekli da ni več možno podaljsati varne vožnje za eno leto. Zanima me če obstaja rok v katerem moram opraviti varno vožnjo, ker dokler ne morem voziti avta.
    Lp

Pozdravljeni, če ne boste uspeli podaljšati pravočasno vozniškega dovoljenja in ste enkrat že podaljšali rok za izvedbo varne vožnje, potem boste morali vozniški izpit ponovno opravljati.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni!

Imam vozniško dovoljenje za voznika začetnika, ki mi je poteklo pred 1 mesecem. Varno vožnjo sem opravil že pol leta po izpitu. Izpit sem si želel podaljšati že pred pol leta, vendar mi je na upravni enoti rekla, da mi vozniškega dovoljenja ne more podaljšati do 21. leta oz. 1 mesec pred tem, saj sem do takrat voznik začetnik. Potem sem na vozniško dovoljenje, kar malo pozabil, saj avtomobila niti ne uporabljam. Sedaj pa na forumih berem, da izpita sploh ne bom mogel več podaljšati oz. da zato potrebujem upravičen razlog. Ali je temu res tako?

Lp

Pozdravljeni, vaš primer je specifičen. Prosim, pokličite direktno na eno izmed upravnih enot, kjer vam bodo dali konkretne odgovore.

Prikaz 171 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #25914 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: