Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 161 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Tanja
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni!
    Sem voznik začetek ter letos februarja 2017 moram podaljšati vozniški izpit.
    Zdravniško potrdilo pa mi poteče marca 2018 (veljavnost le 5 let, zaradi očal).
    Ali to pomeni, da mi bodo na upravni enoti vozniško dovoljenje podaljšali le do marca 2018?
    Najlepša hvala za pomoč!
    Lep pozdrav, Tanja

Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni!
    Sem voznik začetek ter letos februarja 2017 moram podaljšati vozniški izpit.
    Zdravniško potrdilo pa mi poteče marca 2018 (veljavnost le 5 let, zaradi očal).
    Ali to pomeni, da mi bodo na upravni enoti vozniško dovoljenje podaljšali le do marca 2018?
    Najlepša hvala za pomoč!
    Lep pozdrav, Tanja

Pozdravljeni, v vašem primeru lahko zaradi zgora omenjenega zdravniškega spričevala podaljšate vozniško dovoljenje le do marca 2018.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Petra
    Gost

Pozdravljeni,

pred tremi leti mi je poteklo vozniško dovoljenje, iz zdravstvenih razlogov (očala). Ker sem ta čas živela v središču mesta, nisem nič vozila. Ali lahko vozniško preprosto podaljšam z opravljenim zdravniškim pregledom ali bom morala ponovno opravljati izpit? Izpit sem opravljala že pred 10 leti, tako da nisem mlada voznica.
    Lp

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,

pred tremi leti mi je poteklo vozniško dovoljenje, iz zdravstvenih razlogov (očala). Ker sem ta čas živela v središču mesta, nisem nič vozila. Ali lahko vozniško preprosto podaljšam z opravljenim zdravniškim pregledom ali bom morala ponovno opravljati izpit? Izpit sem opravljala že pred 10 leti, tako da nisem mlada voznica.
    Lp

Pozdravljeni, vozniško dovoljenje lahko brez težav podaljšate. Srečno!

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Tinkara
    Gost

Pozdravjeni,

Vozniški izpit sem opravila v mesecu maju leta 2008, veljavnost vozniškega dovoljenja mi je potekla septembra leta 2010. Avtomobila po preteku vozniškega dovoljenja nisem potrebovala, zato sem na podaljšanje izpita enostavno pozabila. Sedaj bi rada vozniško dovoljenje podaljšala in zanima me, če to lahko storim z opravljenim zdravniškim pregledom ali moram ponovno opravljati vozniški izpit?

Za Vaš odgovor se Vam zahvaljujem, lp.

Nada
    Gost

Pozdravljeni.
    Imam bolj zapleteno vprašanje.
    Znanec je bil pred tremi leti kaznovan zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola. Opravil je zdravniški pregled in določeno št. ur svetovanja (že v prvem letu), vendar mu je bilo takrat podaljšano dovoljenje samo za eno leto, in drugič prav tako. Tako, da zdaj po treh letih mora spet delati zdravniški pregled, tretjič. V tem času ne vozi vinjen, ni naredil nobenega prekrška in nobene razlage ni dobil zakaj podaljšanje samo za eno leto, saj je zdravniški pregled uspešno opravil. Mora zdaj iti k istemu zdravniku na pregled ali gre lahko na najbližjo medicino dela?

Za tako situacijo ne najdem odgovora na vaši spletni strani, kjer piše:

“Zdravniški pregled s svetovanjem in kontrolni zdravniški pregledi
    Zdravniškega pregleda s svetovanjem se lahko udeleži voznik enkrat v treh letih od tedaj, ko je bil prvič pravnomočno kaznovan zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola. Zdravniški s svetovanjem opravlja izbrani osebni zdravnik, potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu s svetovanjem pa velja 3 mesece.
    Kontrolni zdravniški pregled za vozniški izpit lahko opravite pri enem izmed pooblaščenih izvajalcev, ki so izvajalci zdravstvene dejavnosti na področju medicine dela prometa in športa. Zdravnik napoti na kontrolni zdravstveni pregled imetnika veljavnega vozniškega dovoljenja če:
    • mu je bila v zadnjih treh letih najmanj dvakrat pravnomočno izrečena sankcija za prekršek ali kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče;
    • se je pri njem pojavil sum bolezenskega stanja, okvara ali hiba, katere simptomi lahko predstavljajo nevarnost v cestnem prometu.”

Hvala za odgovor. Nadja

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni.
    Imam bolj zapleteno vprašanje.
    Znanec je bil pred tremi leti kaznovan zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola. Opravil je zdravniški pregled in določeno št. ur svetovanja (že v prvem letu), vendar mu je bilo takrat podaljšano dovoljenje samo za eno leto, in drugič prav tako. Tako, da zdaj po treh letih mora spet delati zdravniški pregled, tretjič. V tem času ne vozi vinjen, ni naredil nobenega prekrška in nobene razlage ni dobil zakaj podaljšanje samo za eno leto, saj je zdravniški pregled uspešno opravil. Mora zdaj iti k istemu zdravniku na pregled ali gre lahko na najbližjo medicino dela?

Za tako situacijo ne najdem odgovora na vaši spletni strani, kjer piše:

“Zdravniški pregled s svetovanjem in kontrolni zdravniški pregledi
    Zdravniškega pregleda s svetovanjem se lahko udeleži voznik enkrat v treh letih od tedaj, ko je bil prvič pravnomočno kaznovan zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola. Zdravniški s svetovanjem opravlja izbrani osebni zdravnik, potrdilo o opravljenem zdravniškem pregledu s svetovanjem pa velja 3 mesece.
    Kontrolni zdravniški pregled za vozniški izpit lahko opravite pri enem izmed pooblaščenih izvajalcev, ki so izvajalci zdravstvene dejavnosti na področju medicine dela prometa in športa. Zdravnik napoti na kontrolni zdravstveni pregled imetnika veljavnega vozniškega dovoljenja če:
    • mu je bila v zadnjih treh letih najmanj dvakrat pravnomočno izrečena sankcija za prekršek ali kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče;
    • se je pri njem pojavil sum bolezenskega stanja, okvara ali hiba, katere simptomi lahko predstavljajo nevarnost v cestnem prometu.”

Hvala za odgovor. Nadja

Pozdravljeni, zdravniški pregled lahko opravlja na katerikoli pooblaščeni organizaciji, saj so te organizacije povezane v mrežo in imajo dostop do podatkov o vseh opravljenih zdravniških pregledov.

Katja
    Gost

Pozdravljeni, 5.10.2011 sem dobila voznisko dovoljenje, ki se mi je izteklo 5.10.2013. Varno voznjo sem si podaljsala za eno leto in ga opravila septembra 2014. Ker se v tem casu nisem vozila si nisem dala podaljsati izpita po opravljeni varni voznji. Zanima me ce lahko to naredim sedaj brez kakrsnikolih komplikacij?
    Hvala za odgovor, lp

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni, 5.10.2011 sem dobila voznisko dovoljenje, ki se mi je izteklo 5.10.2013. Varno voznjo sem si podaljsala za eno leto in ga opravila septembra 2014. Ker se v tem casu nisem vozila si nisem dala podaljsati izpita po opravljeni varni voznji. Zanima me ce lahko to naredim sedaj brez kakrsnikolih komplikacij?
    Hvala za odgovor, lp

Pozdravljeni, menim da to lahko naredite brez težav, saj potrdilo o opravljeni vadbi varne vožnji po mojih podatkih nima roka časovne veljave.

tomislav
    Gost

Lepo pozdravljeni,

VD mi je potekli včeraj vendar pa nisem voznik začetnik – namreč bilo mi je začasno odvzeto VD zaradi napihanja. Ker trenutno nisem v SLO bom podaljašl VD in opravil zdravnipkega ponovno zaradi očal čez nekaj časa ko se vrnem. Koliko časa po poteku lahko to še storim brez ponovnega opravljanaja izpita? Hvala

Prikaz 161 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #25992 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: