Vozniški izpit › Forumi › Vozniški Izpit › Vozniško dovoljenje › podaljšanje izpita
Oznake: podaljšanje vozniškega dovoljenja, podaljšanje vozniškega izpita, varna vožnja, vozniško dovoljenje, zdravniško spričevalo
-
AvtorPrispevki
-
Spoštovani!
Izpit sem opravila leta 2007. Sedanje vozniško dovoljenje mi je bilo izdano junija 2010, poteče mi junija 2017.
Kaj vse moram predložiti za pridobitev novega? Ali tudi nas, ki nismo mladi vozniki, po novem čaka kak izpit varne vožnje?
Hvala za informacije.Pozdravljeni, podaljšanje vozniškega dovoljenja lahko brez težav uredite na upravni enoti.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
UrškaGost7. 11. 2016 ob 22:38Post count: 592Pozdravljeni,
imam sledeče vprašanje in sicer: vozniški izpit sem opravljala maja 2010; to je bilo nekaj mesecev pred uvedbo obveznega tečaja varne vožnje, tako da mi le-te ni bilo treba opravljati. Izpit sem normalno podaljšala, ko mi je potekel za voznika začetnika, vendar so mi ga podaljšali le za 1 leto, ker nisem imela takrat opravljenega zdravniškega (zaradi sladkorne bolezni ga moram podaljševati na 5 let). Ker sem ves čas v Ljubljani zaradi študija, tu nisem uporabljala avtomobila in si sedaj 2 leti nisem podaljšala izpita. Moje vprašanje je, ali ga lahko “normalo” podaljšam, ko pridobim zdravniško spričevalo, saj sem padla še v “star” sistem, ko ni bilo potrebno opravljati varne vožnje?
Hvala za odgovor
AnonimkaGost9. 11. 2016 ob 8:28Post count: 592Pozdravljeni,
Zanima me za koliko časa se sedaj lahko podaljša izpit, če so razlog očala? 3 leta, 10 let ali je to odvisno od tega za koliko časa izdajo potrdilo? Dioptrija na očalih se mi že eč let ni spremenila, ali je možno dobiti potrdilo za stalno dioptrijo?
Hvala!
53. člen Zakona o voznikih pravi sledeče:
(5) Če ta zakon ne določa drugače, se vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1 in BE izda z veljavnostjo desetih let. Po dopolnjeni starosti 70 let se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo petih let.Seveda pa je to odvisno tudi od 9. odstavka tega člena, ki pravi:
(9) Ne glede na določbe prejšnjih odstavkov se veljavnost vozniškega dovoljenja omeji na rok, določen v zdravniškem spričevalu o telesni in duševni zmožnosti upravičenca za vožnjo motornega vozila, ki ga izdajo izvajalci zdravstvene dejavnosti in pooblaščeni izvajalci zdravstvene dejavnosti.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
Voznik povratnikGost26. 11. 2016 ob 7:38Post count: 592Pozdravljeni,
vozniški izpit sem opravil davnega leta 2003, star sem 31 let. Pred štirimi leti, leta 2012 sem izgubil vozniško dovoljenje zaradi prekoračenih kazenskih točk oz. alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo tudi, da imam SHIZOFRENIJO. Trenutno hodim enkrat mesečno k psihiatru. Sedaj sem se odločil, da bom ponovno delal vozniški izpit.Zanima pa me, če grem sedaj delat ponovno vozniški izpit, ali bom moral vozniški izpit v primeru, da ga naredim, podaljševati in če ja, na koliko let. Glede na to, da se zdravim za shizofrenijo.
Lp, in hvala za vas odgovor,
Voznik povratnik
Pozdravljeni,
vozniški izpit sem opravil davnega leta 2003, star sem 31 let. Pred štirimi leti, leta 2012 sem izgubil vozniško dovoljenje zaradi prekoračenih kazenskih točk oz. alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo tudi, da imam SHIZOFRENIJO. Trenutno hodim enkrat mesečno k psihiatru. Sedaj sem se odločil, da bom ponovno delal vozniški izpit.Zanima pa me, če grem sedaj delat ponovno vozniški izpit, ali bom moral vozniški izpit v primeru, da ga naredim, podaljševati in če ja, na koliko let. Glede na to, da se zdravim za shizofrenijo.
Lp, in hvala za vas odgovor,
Voznik povratnik
Pozdravljeni, vozniško dovoljenje boste vsekakor morali občasno podaljševati, to pa bo predvsem odvisno od tega kaj vam bo v zdravniško spričevalo zabeležil zdravnik medicine dela, prometa in športa.
AdilaGost1. 1. 2017 ob 15:00Post count: 592Pozdravljeni
Vozniško dovoljenje mi je poteklo 13.3 2015
Varno vožnjo še nisem opravila.Zanima me če lahko podaljšam vozniško dovoljenje za eno leto da bi naredila varno vožnjo,ali je že po tolikem času prepozno
Hvala za odgovorPozdravljeni, če prvič podaljšujete vozniško dovoljenje, potem ga boste lahko brez težav podaljšali.
LukaGost5. 1. 2017 ob 9:20Post count: 592Veljavnost dokumenta mi poteče 5.1.2017, nisem več mladi voznik, ponovno bom moral pridobiti zdravstveni pregled, zanima me koliko časa po poteku lahko podaljšam vozniški izpit, ali koliko časa imam za ponovno podaljševanje vozniškega izpita?
Pozdravljeni, če niste več voznik začetnik in ste voznik z daljšim vozniškim stažem boste vozniško dovoljenje brez težav podaljšali.
-
AvtorPrispevki