Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za motor Koliko ur vožnje je potrebno za A1 izpit (ali za motorje do 125cc)

 • Avtor
  Prispevki
 • Avatarjakov fir
  Gost
  Število objav: 426

  Pozdravljeni!

  Mene pa zanima koliko ur vožnje je potrebno (povprečno ali celo aktualno število ur) da naredim izpit, prihajam pa iz črnomlja. Sicer pa imam že izkušnje z vožnjo apn 6 več kot dve leti, in mi ni vožnja noben problem ampak me samo zanima koliko ur je potrebno za izpit.

  LP in velika zahvala že vnaprej! :)

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 283

  Zdravo!

  Za Vas imam malce drugačno vprašanje. Rad bi opravljal izpit za cestni motor, a me že v naprej skrbi zaradi mojih zdravstvenih težav – sem namreč precej naglušen (nekje 75 – 80% telesna okvara). Prebral sem, da je gluhim osebam dovoljeno voziti motor do 125ccm. Torej – bom lahko “opravil” zdravniški pregled?

  Ker mi vsakršen hrup škodi, si bom moral pri vožnji sluh dodatno zaščititi. Zanima me, kako poteka sam proces vožnje v avtošoli? Sta motorist in inštruktor v avtu povezana preko mikrofona? Ker 20 ur praktične vožnje pri takem hrupu zame ne pride v poštev. Pozneje si bom sluh zaščitil z čepki. Obstajajo morda kakšne čelade, pripomočki, ki močno zmanjšajo hrup?

  LP

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 73

  Zdravo,

  Če boste pri medicini dela,prometa in športa opravili zdravniški pregled za vožnjo kategorije A (izpit za motor), potem se boste lahko tudi učili voziti motorno kolo v avtošoli. Res pa je, da zna postati stvar zelo nadležna zaradi mešanja frekvenc vašega aparata in radioveze. Običajno bi se zadevo dalo rešiti tako, da bi slušni aparat vzeli iz ušes ven, ter si namestili slušalko (povezano z radiovezo) z večjo glasnostjo, tako da bi učitelja vožnje normalno slišali.
  V vsakem primeru,vam priporočam, da povprašate za nasvet še v kateri imed avtošol.

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 283

  Mene pa zanima, do kdaj v letu lahko opravljam vozniški izpit za motor?

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 283

  Kakor je meni znano lahko delaš izpit za motor vse do 15. novembra, ko nastopi čas zimske opreme. Mislim pa tudi, da so odločitve o opravljanju izpitnih voženj v rokah izpitnih komisij. Če oni presodijo, da ni varno opravljati vozniškega izpitia, potem glav