Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za motor Koliko ur vožnje je potrebno za A1 izpit (ali za motorje do 125cc)

  • Avtor
    Prispevki
  • jakov fir
    Gost
    Post count: 573

    Pozdravljeni!

    Mene pa zanima koliko ur vožnje je potrebno (povprečno ali celo aktualno število ur) da naredim izpit, prihajam pa iz črnomlja. Sicer pa imam že izkušnje z vožnjo apn 6 več kot dve leti, in mi ni vožnja noben problem ampak me samo zanima koliko ur je potrebno za izpit.

    LP in velika zahvala že vnaprej! :)

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Zdravo!

    Za Vas imam malce drugačno vprašanje. Rad bi opravljal izpit za cestni motor, a me že v naprej skrbi zaradi mojih zdravstvenih težav – sem namreč precej naglušen (nekje 75 – 80% telesna okvara). Prebral sem, da je gluhim osebam dovoljeno voziti motor do 125ccm. Torej – bom lahko “opravil” zdravniški pregled?

    Ker mi vsakršen hrup škodi, si bom moral pri vožnji sluh dodatno zaščititi. Zanima me, kako poteka sam proces vožnje v avtošoli? Sta motorist in inštruktor v avtu povezana preko mikrofona? Ker 20 ur praktične vožnje pri takem hrupu zame ne pride v poštev. Pozneje si bom sluh zaščitil z čepki. Obstajajo morda kakšne čelade, pripomočki, ki močno zmanjšajo hrup?

    LP

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 73

    Zdravo,

    Če boste pri medicini dela,prometa in športa opravili zdravniški pregled za vožnjo kategorije A (izpit za motor), potem se boste lahko tudi učili voziti motorno kolo v avtošoli. Res pa je, da zna postati stvar zelo nadležna zaradi mešanja frekvenc vašega aparata in radioveze. Običajno bi se zadevo dalo rešiti tako, da bi slušni aparat vzeli iz ušes ven, ter si namestili slušalko (povezano z radiovezo) z večjo glasnostjo, tako da bi učitelja vožnje normalno slišali.
    V vsakem primeru,vam priporočam, da povprašate za nasvet še v kateri imed avtošol.

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Mene pa zanima, do kdaj v letu lahko opravljam vozniški izpit za motor?

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Kakor je meni znano lahko delaš izpit za motor vse do 15. novembra, ko nastopi čas zimske opreme. Mislim pa tudi, da so odločitve o opravljanju izpitnih voženj v rokah izpitnih komisij. Če oni presodijo, da ni varno opravljati vozniškega izpitia, potem glavne vožnje (na izpitih za motor) odpadejo.

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Kljub štrajku javnega sektorja, so na izpitnih komisijah vseeno delali. Ta dan si bom zapomnila. Naredila sem izpit za motor – bravo jst :lol:

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Zdravo!

    Mene pa zanima kok je če naredim izpit za A1 kategorijo sepravi za 125ccm oz. 11kw pa se pol vozm z močnejšim motorjem pa da je ta blokiran na 11kw a se to da oziroma če je to dovoljeno?

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 73

    V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg, ter trikolesa, katerih moč motorja ne presega 15 kW. Dovoljenje za vožnjo vozil te kategorije vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorije AM in G.

    Iz zgoraj navedenega sledi da to ni dovoljeno.

    lp

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 283

    Pozdravljeni!

    Za opravljanje izpita A kategorije…je treba vseeno opraviti vse zadeve…zdravniski pregled? Cpp? prva pomoc? itn., ce imamo vozniski izpit za avto ze opravljen?

    Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 73

    Pozdravljeni,

    Opraviti morate celoten postopek izobraževanja ponovno, prizna se vam le prva pomoč. Več o tem si lahko preberete v članku Kategorija A, A1, A2 in vozniški izpit za motorno kolo

Odgovori na: Reply #14977 in Koliko ur vožnje je potrebno za A1 izpit (ali za motorje do 125cc)
Vaši podatki: