Skoraj vsak izmed nas že ima pametni telefon in ga uporablja tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot za preživljanje prostega časa. S tem v mislih so v ameriški zvezni državi Iowa sprejeli odločitev, da bodo njihovim prebivalcem v letu 2015 omogočili uporabo mobilnega telefona v vlogi vozniškega dovoljenja. To pomeni, da bi ta »navidezni« dokument lahko postal za policiste veljavno sredstvo za preverjanje identitete voznika avtomobila, saj bo vseboval enake podatke kot so na vozniškem dovoljenju.

Aplikacijo za »prenos« vozniškega dovoljenja bo možno namestiti na skorajda vso paleto pametnih telefonov povsem brezplačno, a le če bo vozniško dovoljenje veljavno in opremljeno z ustreznimi varnostnimi oznakami.

Hekerjem bo onemogočena izdelava lažnih vozniških dovoljenj, saj bo aplikacija pred namestitvijo izvedla obrazno prepoznavo ali pa tudi prepoznavo s pomočjo prstnih odtistov.

Neverjetna odločitev,da gredo v korak s časom in naredijo app vozniškega dovoljenja na mobilnem telefonu, bo državljane Iowe stala 14,8 miljonov dolarjev.