Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 181 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni,

Imam vozniško dovoljenje izdano 13.4.2007 (kategorije B,C, EB in EC), veljavnost do 31.7.2031 – po novem Zakonu se mi zdi da je do 19.1.2023.
    Letnik sem 1952 in me zanima ali zaradi letos dopolnjenih 65 let imam mogoče kakšne (dodatne) obveznosti`na področju veljavnosti obstoječega vozniškega dovoljenja.
    Hvala.

lp,

Boris, pozdravljeni. Po 19.1.2023 boste obdržali vse pravice iz zdajšnjega vozniškega dovoljenja. Novo prometno zakonodajo iz tega področja najdete v 59. členu Zakona o voznikih.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Matic
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni!

Moje vozniško dovoljenje je veljavno do 29.8.2017. Varno vožnjo sem opravil nekaj dni nazaj ampak, ker trenutno nisem v Sloveniji, me zanima ali si lahko vozniško dovoljenje podaljšam nekaj dni po tem, ko mi preteče ?

Hvala za odgovor.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni!

Moje vozniško dovoljenje je veljavno do 29.8.2017. Varno vožnjo sem opravil nekaj dni nazaj ampak, ker trenutno nisem v Sloveniji, me zanima ali si lahko vozniško dovoljenje podaljšam nekaj dni po tem, ko mi preteče ?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, vozniško dovoljenje boste lahko brez težav podaljšali.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

vedran
    Gost

Spoštovani,

vozniško dovoljenje mi poteče novembra 2017. Zanima me kako lahko vem ali potrebujem zdravniški pregled za podaljšanje dovoljenja?
    Starega zdravniškega spričevala nimam doma. Dovoljenje je trajalo 10 let.

Hvala za prijaznost

Lep pozdrav,
    Vedran

Deklica
    Gost

Pozdravljeni!
    Vozniški izpit mi poteče 29. 9. 2017. Varno vožnjo sem pred kratkim opravila, ampak še nisem utegnila priti na urad, kjer bi podaljšala vozniški izpit. Trenutno sem bolna in ne zanima, ali moram nujno do takrat to opraviti? Lahko podaljšam, ko se mi bo zdravstveno stanje izboljšalo?
    Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Maja
    Gost

Pozdravljeni,

vozniški izpit sem opravila leta 2006, mlada voznica sem bila do leta 2009. A ker sem po tem datumu nekaj časa živela v tujini in po povratku v Slovenijo avtomobila nisem imela tudi nisem vozila in vozniškega dovoljenja nisem podaljšala. Zanima me ali to lahko storim sedaj ali bom morala vozniški izpit v celoti opravljati še enkrat.

Zahvaljujem se vam za odgovore in vas lepo pozdravljam

JANA
    Gost

Pozdravljeni,

17-20. mi je poteklo vozniško dovoljenje zaradi omejitve “vozi z očali”.
    Pregled za izdajo potrdila na medicini dela imam 24.10. Koliko časa po preteku vozniškega dovoljenja ga še lhko podaljšam?
    Hvala, LP
    Jana

Mirko Turk
    Moderator

Spoštovani,

vozniško dovoljenje mi poteče novembra 2017. Zanima me kako lahko vem ali potrebujem zdravniški pregled za podaljšanje dovoljenja?
    Starega zdravniškega spričevala nimam doma. Dovoljenje je trajalo 10 let.

Hvala za prijaznost

Lep pozdrav,
    Vedran

Pozdravljeni, v vozniškem dovoljenju vam piše če uporabljate očala ali leče oz. katere koli druge omejitve. Sicer pa na upravni enoti hranijo zdravniško spričevalo, na katerem so navedene posebnosti.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni!
    Vozniški izpit mi poteče 29. 9. 2017. Varno vožnjo sem pred kratkim opravila, ampak še nisem utegnila priti na urad, kjer bi podaljšala vozniški izpit. Trenutno sem bolna in ne zanima, ali moram nujno do takrat to opraviti? Lahko podaljšam, ko se mi bo zdravstveno stanje izboljšalo?
    Za odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Pozdravljeni, po novi zakonodaji lahko podaljšate vozniško dovoljenje tudi kasneje.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,

vozniški izpit sem opravila leta 2006, mlada voznica sem bila do leta 2009. A ker sem po tem datumu nekaj časa živela v tujini in po povratku v Slovenijo avtomobila nisem imela tudi nisem vozila in vozniškega dovoljenja nisem podaljšala. Zanima me ali to lahko storim sedaj ali bom morala vozniški izpit v celoti opravljati še enkrat.

Zahvaljujem se vam za odgovore in vas lepo pozdravljam

Pozdravljeni, med tem se je zakonodaja kar nekajkrat spremenila, tako da bo najbolje da se obrnete na eno izmed pristojnih upravnih enot. Po zdajšnji zakonodaji bi to lahko sicer storili brez težav, po pretekli zakonodaji pa žal ne.

Prikaz 181 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #26367 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: