Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za avto Izpit za avto Odgovori na: Izpit za avto

Mirko Turk
Moderator
Post count: 419

Pozdravljeni!

Zdravniški pregled sem opravila pred tremi leti, nato pa odpisala CPP. Z vožnjo po tem nisem začela saj sem se preselila v tujino.

Zdaj se bom celega postopka lotila od začetka.
1. Ali moram zdravniški pregled še enkrat opravljati?
2. CPP izpit vem, da moram še enkrat opravljati, ampak ali se morem ponovno udeležiti predavanj?

Prosim, odgovorite mi na zastavljena vprašanja.

Vnaprej se vam zahvaljujem!

Pozdravljeni,

Na zdravniškem spričevalu preverite, kdaj ste opravljali zdravniški pregled. Veljavnost zdravniškega spričevala je 3 leta (če na zdravniškem spričevalu ni določena krajša veljavnost).

Veljavnost izpita iz teoretičnega dela vozniškega izpita je 3 leta (oz. 4x poizkusi praktičnega dela vozniškega izpita).

Veljavnost usposabljanja iz teoretičnega dela CPP, ki ste ga opravili v šoli vožnje je neomejena. Torej, predavanja CPP se vam ni potrebno ponovno udeležiti.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.