Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

Sestavite si predlog s pomočjo našega online generatorja

Domov/Vozniško dovoljenje/Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

19.99

Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
(1 ocena stranke)

Izdelajte si popolni predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, ki ga podate v prekrškovnem postopku, če vam je bilo vozniško dovoljenje odvzeto zaradi vožnje pod vplivom alkohola (začasni odvzem vozniškega dovoljenja), s pomočjo našega online generatorja.

Nastali predlog bo prilagojen vaši konkretni situaciji, obenem pa bo vseboval vse zakonske predpostavke in vam tako lahko omogočil začasno vrnitev vozniškega dovoljenja.

  • hitro,
  • enostavno
  • brez zapletov.
SESTAVITE – KUPITE PREDLOG ZA VRNITEV ZAČASNO ODVZETEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

 

Opis

Vkolikor so vam policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vinjenosti, lahko sodišču predlagate, da vam začasno odvzeto vozniško dovoljenje vrne za čas trajanja postopka o prekršku. Začasni odvzem vozniškega dovoljenja obravnava Zakon o prekrških  (ZP-1-UPB8), ki v svojem 113 členu določa:

Če je podan utemeljen sum, da je storilec, ki ima veljavno vozniško dovoljenje, storil prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, mora prekrškovni organ v petih dneh od ugotovitve prekrška in storilca predlagati sodišču, da storilcu začasno odvzame vozniško dovoljenje. Predlog za začasni odvzem vozniškega dovoljenja je sestavni del obdolžilnega predloga.

Če pooblaščena uradna oseba na kraju prekrška ugotovi, da so podani pogoji iz prejšnjega odstavka tega člena, storilcu takoj prepove nadaljnjo vožnjo in mu odvzame vozniško dovoljenje ter mu o tem izda potrdilo, vozniško dovoljenje pa s predlogom za odvzem pošlje sodišču. Če storilec ne izroči vozniškega dovoljenja, mu pooblaščena uradna oseba na kraju samem prepove nadaljnjo vožnjo in to prepoved z navedbo, da vozniško dovoljenje ni bilo odvzeto, zaznamuje na potrdilu.

V Zakonu o prekrških (ZP-1-UPB8) je določeno, da se lahko obdolžencu vrne začasno odvzeto vozniško dovoljenje na njegov predlog pred pravnomočnim zaključkom postopka o prekršku oziroma pred izvršitvijo sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Takšen predlog pa lahko do pravnomočnosti odločitve o obdolžilnem predlogu obdolženec vloži pri sodišču, ki je izdalo sklep o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja, po pravnomočnosti pa pri sodišču, ki je pristojno za izdajo sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Predlogu za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja morate priložiti tudi zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu po zakonu o voznikih. V nasprotnem primeru sodišče predlog zavrže.

SESTAVITE – KUPITE PREDLOG ZA VRNITEV ZAČASNO ODVZETEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

 

1 mnenje za Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja

  1. Ocenjeno 5 od 5

    Franci Curk

    Uspelo mi je. Z vašo pomočjo sem dobil vrnjeno vozniško dovoljenje. Hvala vam!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prenesi našo najbolj iskano knjigo - brezplačno!

Za takojšen dostop do eknjige vpiši svoj email naslov!