Vzorec oz. primer predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

Vzorec oz. primer predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

19.95

Prenesite si primer oz. vzorec predloga za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja!

S pomočjo tega vzorca oz. primera si lahko sami sestavite Predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vsebuje vse zakonske predpostavke.

  • hitro,
  • enostavno
  • brez zapletov.

Na podlagi tega vzorca si lahko sestavite predlog, če vam je bilo vozniško dovoljenje odvzeto iz sledečih razlogov:

  • vožnja pod vplivom alkohola,
  • prekoračitev hitrosti,
  • vožnja pod vplivom prepovedanih substanc.

Opis

Pred vložitvijo predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja morate opraviti kontrolni zdravstveni pregled po katerem dobite zdravniško spričevalo, ki ga priložite predlogu za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Kontrolni zdravstveni pregled lahko opravite v matičnem zdravstvenem domu na oddelku za medicino dela in športa. Če je čakalna vrsta za pregled predolga, priporočamo, da se za pregled prijavite v katerem drugem zdravstvenem domu.

V kolikor ste kontrolni zdravstveni pregled že opravili med prekrškovnim postopkom za potrebe začasne vrnitve vozniške, zdravniškega spričevala ni potrebno ponovno prilagati.

Podpisan predlog skupaj z zdravniškim spričevalom (če to še ni bilo poslano sodišču) v enem izvodu pošljite na naslovno sodišče.

V kolikor boste zaradi dolge čakalne dobe za zdravstveni pregled predlog poslali brez zdravniškega spričevala, pridobite od zdravstvene ustanove, kjer boste pregled opravili potrdilo, v katerem bodo potrdili, da ste naročeni na termin. Po opravljenem zdravstvenem pregledu morate na sodišče dostaviti zdravniško spričevalo. Sodišče bo predlog upoštevalo, ko prejme zdravniško spričevalo.

Predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja podajte v roku 15 dni od pravnomočnosti sklepa o prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Pravnomočnost nastopi v 8-ih dneh od vročitve sklepa v kolikor se zoper sklep ne pritožite (v tem primeru pravnomočnost nastopi z vročitvijo sklepa višjega sodišča). Če se torej zoper sklep ne pritožite, morate podpisani predlog za odlog vložiti v roku 23 dni od vročitve sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vzorec oz. primer predloga za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja