Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 71 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni !

Vozniško dovoljenje mi poteče 15.8.2015, tečaja varne vožnje še nisem opravljala, tako da bi zaprosila za podaljšanje statusa mladega voznika vsaj za dva meseca. Zanima me katere listine in dokumente je potrebno priložiti na upravni enoti, ali je potrebno izpolniti kakšen obrazec in koliko stane to podaljšanje?

Hvala za odgovor

Pozdravljeni, te informacije se nahajajo na strani podaljšanje vozniškega dovoljenja.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

IRMA
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni,

izpit mi poteče 28.8.2015, varno vožnjo pa bom opravljala kakšen teden kasneje, v septembru, saj sem do konca avgusta v tujini. Ali je potrebno podaljšati status mladega voznika ali lahko to storim potem, ko opravim varno vožnjo v septembru?

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,

izpit mi poteče 28.8.2015, varno vožnjo pa bom opravljala kakšen teden kasneje, v septembru, saj sem do konca avgusta v tujini. Ali je potrebno podaljšati status mladega voznika ali lahko to storim potem, ko opravim varno vožnjo v septembru?

Pozdravljeni,

Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov.

Vozniku začetniku lahko pristojni organ največ enkrat podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja za obdobje, potrebno za izpolnitev predpisanih obveznosti, vendar ne več kot za eno leto.

Z neveljavnim (potečenim) vozniškim dovoljenjem ne smete voziti vozila. Smiselno je, da najprej podaljšate veljavnost vozniškega dovoljenja za eno leto, med tem pa opravite tudi varno vožnjo.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Natka
    Gost

Pozdravljeni.

Sem voznica začetnica. Vozniško dovoljenje mi je poteklo 4.7.2015, v tem času pa še nisem opravila tečaja varne vožnje. Ali obstaja v tem primeru možnost, da si po pretečenem roku veljavnosti vozniškega dovoljenja, le-to podaljšam še za nekaj mesecev, da opravim predpisano obveznost ali moram vozniški izpit opravljati ponovno?
    Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Mirko Turk
    Moderator

Vozniku začetniku lahko pristojni organ največ enkrat podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja za obdobje, potrebno za izpolnitev predpisanih obveznosti, vendar ne več kot za eno leto.

Pozdravljeni, tudi za vas velja sledeče:

NEVIO FIČUR
    Gost

Mene pa zanima, glede na to, da imam izpit B kat od leta 1987, ob zamenjavi v novo, a so mi dolžni vpisati kat BE? Po starem smo namreč lahko vozili z B kat prikolico.

Lep pozdrav, Nevio!

Mirko Turk
    Moderator

Mene pa zanima, glede na to, da imam izpit B kat od leta 1987, ob zamenjavi v novo, a so mi dolžni vpisati kat BE? Po starem smo namreč lahko vozili z B kat prikolico.

Lep pozdrav, Nevio!

Pozdravljeni, opraviti boste morali vozniški izpit za kategorijo BE.

Tejaxoxo
    Gost

Pozdravljeni,
    meni je izpit kot mlademu vozniku pretekel pred dvema letoma, julija 2013. Torej z 21 letom. Po tem izteku veljavnosti vozniškega izpita nisem podaljševala nobenkrat, niti za eno leto, kot smo ga lahko. Namreč pred 21 letom, še preden mi je potekla veljavnost, sem imela prometno nesrečo in sem se po tistem nekako odmaknila od vožnje z avtom, nisem več vozila in posledično tudi varne vožnje nisem šla delat. Sedaj, ko sem počasi pripravljena, da se spet navajam na vožnjo z avtom, moram narediti varno vožnjo, da lahko podaljšam izpit. Pa je ne morem opravit,ker nimam podaljšanega vozniškega izpita? Saj lahko opravljam varno vožnjo in potem podaljšam ali ne? Ali moram spet ponovno opravljati celoten vozniški izpit, glede na to, da to ni majhen finančni zalogaj. Hvala za odgovor.

Vevo
    Gost

Pozdravljeni,

vozniško dvoljenje sem dobil leta 2011, varnje vožnje pa nisem opravjal. Ali to pomeni, da moram ponovno opravljati celoten vozniški izpit, da lahko ponovno pridobim vozniško dovoljenje ali samo varno vožnjo?

Hvala za odgovor, lep pozdrav

Rok
    Gost

Lep pozdrav

Vozniški izpit sem opravil leta 2011 potekel mi je leta 2013. Ker delam v tujini tega žal nisem podaljšal niti še nimam opravljenega tečaja varne vožnje ali lahko opravim tečaj varne vožnje in kljub temu podaljšam vozniški izpit.

Hvala za odgovor
    Rok

Prikaz 71 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #89248 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: