Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 51 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Zanima me, koliko časa po izteku vozniškega dovoljenja, si lahko podaljšam izpit ?

Pozdravljeni, ali ste voznik začetnik ali voznik z daljšim vozniškim stažem ?

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

lidija.srce.srce
    Participant
    Post count: 2

sem voznik z daljšim vozniškim stažem. Za odgovor hvala že vnaprej.

Mirko Turk
    Moderator

sem voznik z daljšim vozniškim stažem. Za odgovor hvala že vnaprej.

Pozdravljeni, vozniško dovoljenje lahko podaljšate kadarkoli.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

mojca3
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni,
    v nedeljo 24. 5. 2015 mi poteče vozniško dovoljenje, zaradi zdravniškega pregleda, 21. let bom stara šele junija. Zanima me, če lahko grem v ponedeljek 25. 5. 2015 na upravno enoto, da mi dajo potrdilo, podaljšajo vozniško dovoljenje za eno leto? Varno vožnjo imam že opravljeno, pa tudi zdravniški pregled grem delat 25. 5. 2015.
    Hvala za odgovor in lepo pozdrav

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,
    v nedeljo 24. 5. 2015 mi poteče vozniško dovoljenje, zaradi zdravniškega pregleda, 21. let bom stara šele junija. Zanima me, če lahko grem v ponedeljek 25. 5. 2015 na upravno enoto, da mi dajo potrdilo, podaljšajo vozniško dovoljenje za eno leto? Varno vožnjo imam že opravljeno, pa tudi zdravniški pregled grem delat 25. 5. 2015.
    Hvala za odgovor in lepo pozdrav

Pozdravljeni, upravna enota vam bo brez težav podaljšala vozniško dovoljenje za obdobje, ki bo navedeno v vašem zdravniškem spričevalu. V vozniško dovoljenje vam bodo vpisali kodo iz katere bo razvidno, do kdaj ste voznik začetnik.

Matjaž
    Gost

Pozdravljeni,
    5.6.2015 mi poteče veljavnost vozniškega dovoljenja in s tem tudi status voznika začetnika, delavnico varne vožnje sem že opravil. Je bolje, da vse potrebno za podaljšanje na UE uredim pred potekom ali počakam, da mi vozniško dovoljenje dejansko poteče? V enem od prejšnjih odgovorov ste že povedali, da je možno podaljšanje urediti tudi prej – kako je tedaj s to “znamenito” kodo 220? Bo ta dejansko zabeležena na novem obrazcu vozniškega dovoljenja, če grem na UE 4.6.2015 (ko sem dejansko še vedno voznik začetnik)?
    Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,
    5.6.2015 mi poteče veljavnost vozniškega dovoljenja in s tem tudi status voznika začetnika, delavnico varne vožnje sem že opravil. Je bolje, da vse potrebno za podaljšanje na UE uredim pred potekom ali počakam, da mi vozniško dovoljenje dejansko poteče? V enem od prejšnjih odgovorov ste že povedali, da je možno podaljšanje urediti tudi prej – kako je tedaj s to “znamenito” kodo 220? Bo ta dejansko zabeležena na novem obrazcu vozniškega dovoljenja, če grem na UE 4.6.2015 (ko sem dejansko še vedno voznik začetnik)?
    Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

V tem trenutku lahko brez težav opravite podaljšanje vozniškega dovoljenja. V novo vozniško dovoljenje vam bodo zabeležili npr. koda 220 – velja do 5.6.2015. Iz tega datuma bo razvidno da po 5.6.2015 ne boste več voznik začetnik

Matjaž
    Gost

Hvala za vaš odgovor. Ni pa nič narobe in nikakršnih sankcij, če kot voznik začetnik počakam, da mi dovoljenje dejansko poteče in se šele nato zglasim na UE s pretečenim dokumentom, potrdilom o opravljeni delavnici varne vožnje in fotografijo?

Mirko Turk
    Moderator

Hvala za vaš odgovor. Ni pa nič narobe in nikakršnih sankcij, če kot voznik začetnik počakam, da mi dovoljenje dejansko poteče in se šele nato zglasim na UE s pretečenim dokumentom, potrdilom o opravljeni delavnici varne vožnje in fotografijo?

Pozdravljeni, Z neveljavnim vozniškim dovoljenjem ne smete voziti. Če ste kot voznik začetnik že enkrat podaljšali vozniško dovoljenje (za obdobje enega leta) brez opravljenega dodatnega usposabljanja za voznike začetnike, se lahko zgodi, da boste morali ponovno opravljali vozniški izpit. Izognite se morebitnim komplikacijam in podaljšate vozniško dovoljenje čimprej.

Irena
    Gost

Pozdravljeni,
    sprašujem za strica, kateremu mogoče letos ne bo komisija podaljšala vozniški izpit zaradi starosti, ker je star 85. Zdaj pa ga zanima, če lahko potem vozi mopedavto, za katerega ne potrebuješ izpita za B kategorijo?

Hvala za odgovor
    LP

Prikaz 51 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #20627 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: