Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 211 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Njofra
    Gost
    Post count: 592

Zanima me kako najenostavneje podsljšam vozniško za hči mlado voznico, ki ne more na upravno enoto v času uradnih ur, mi je pa pustila: vozniško, sliko in karton voznika začetnika.
    Ali zadostuje npr podpisano a neoverjeno pooblastilo?

lp

Slavica
    Gost

Spostovani!
    Zanima me, kje lahko preverim, ce je v zdravniskem spricevalu navedeno, da moram ponovno opraviti zdravstveni pregled oz. kontrolo zaradi oci. Junija mi potece voznisko dovoljenje. Na vozniskem dovoljenju niso navedene nobene omejitve. Morda je v zdravniskem spricevalu napisano, da prirojeno slabse vidim na eno oko. Najlepsa hvala za odgovor. Lep pozdrav!

Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni,

Spostovani!
    Zanima me, kje lahko preverim, ce je v zdravniskem spricevalu navedeno, da moram ponovno opraviti zdravstveni pregled oz. kontrolo zaradi oci. Junija mi potece voznisko dovoljenje. Na vozniskem dovoljenju niso navedene nobene omejitve. Morda je v zdravniskem spricevalu napisano, da prirojeno slabse vidim na eno oko. Najlepsa hvala za odgovor. Lep pozdrav!

Pozdravljeni, to je navedeno v vašem zdravniškem spričevalu in v registru voznikov. Vpogled v register voznikov imajo upravne enota, duplikat zdravniškega spričevala pa lahko dobite na medicini dela prometa in športa, kjer ste v preteklosti opravili zdravniški pregled.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Mitja
    Gost

Pozdravljeni,

Dobil sem 8 kazenskih pik. Sodišče mi je oddobrilo da lahko izbiršem pike. Sem šel na izbris pik (varna vožnja) ta mesec. Sedaj pa imam še do danes da bi moral narediti varno vožnjo za mlade voznike. Vse je enako kot pri izbisu pik, ki sem plačal 250€. Se moram še enkrat udeležiti varne vožnje za mladega voznika, čeprav je vse enko in plačati spet 125€? LP

Domen
    Gost

Pozdravljeni,
    Zaradi očal sem moral podaljšati vozniško dovoljenje po 10 letih. Ko sem odšel k zdravniku mi je napisal, da mi ni potrebno več hoditi k zdravniku zaradi očal (izboljšanje vida). Ko pa sem skupaj z zdravniškim potrdilom odšel na UE, so mo na zadnji strani podaljšali samo za 10 let. Kolega pa je imel isti primer in so mu nekaj let nazaj podaljšali do 80. leta. Ali so se na UE zmotili ali je vmes prišlo do nove zakonodaje in ne podaljšujejo več vozniških do 80. leta?

Gabrijela
    Gost

Pozdravljeni!

V kratkem mi poteče vozniško dovoljenje. Zanima me, kje lahko opravim zdravniški izpit. Je pomembno na kateri upravni enoti ga podaljšam?

Lp

Mirko Turk
    Moderator

Zanima me kako najenostavneje podsljšam vozniško za hči mlado voznico, ki ne more na upravno enoto v času uradnih ur, mi je pa pustila: vozniško, sliko in karton voznika začetnika.
    Ali zadostuje npr podpisano a neoverjeno pooblastilo?

lp

Pozdravljeni, zadostovalo bo pisno neovirjeno pooblastilo.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,
    Zaradi očal sem moral podaljšati vozniško dovoljenje po 10 letih. Ko sem odšel k zdravniku mi je napisal, da mi ni potrebno več hoditi k zdravniku zaradi očal (izboljšanje vida). Ko pa sem skupaj z zdravniškim potrdilom odšel na UE, so mo na zadnji strani podaljšali samo za 10 let. Kolega pa je imel isti primer in so mu nekaj let nazaj podaljšali do 80. leta. Ali so se na UE zmotili ali je vmes prišlo do nove zakonodaje in ne podaljšujejo več vozniških do 80. leta?

Pozdravljeni, spremenila se je zakonodaja. Zakon o voznikih v svojem 59. členu določa sledeče:

Če ta zakon ne določa drugače, se vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, A2, A, B, B1, BE, F in G izda z veljavnostjo desetih let. Po dopolnjeni starosti 70 let se vozniško dovoljenje izda z veljavnostjo petih let.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni!

V kratkem mi poteče vozniško dovoljenje. Zanima me, kje lahko opravim zdravniški izpit. Je pomembno na kateri upravni enoti ga podaljšam?

Lp

Pozdravljeni, vozniško dovoljenje lahko podaljšate na katerikoli upravni enoti v Sloveniji.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni!

Lp

Pozdravljeni, vozniško dovoljenje lahko podaljšate na katerikoli upravni enoti v Sloveniji.

Prikaz 211 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #27320 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: