Vozniški izpit › Forumi › Vozniški Izpit › Vozniško dovoljenje › podaljšanje izpita
Oznake: podaljšanje vozniškega dovoljenja, podaljšanje vozniškega izpita, varna vožnja, vozniško dovoljenje, zdravniško spričevalo
-
AvtorPrispevki
-
PeroGost9. 1. 2018 ob 9:34Post count: 592
Tina.2015Gost11. 1. 2018 ob 0:31Post count: 592Pozdravljeni.
Aprila 2015, mi je kot vozniku zacetniku potekla vozniska. Jaz sem Marca 2015 opravila varno voznjo (sepravi preden mi je vozniska potekla) vendar sem takrat to odmislila zaradi tezav in pozabila podaljasti in se nisem spravila se do danes. Ali jaz lahko zdaj podaljsam glede na to da imam opravljeno varno voznjo ali moram ponovno delati izpit?
Hvala za odgovor
Lep pozdravPozdravljeni.
Decembra moram podaljsati voznisko zaradi ocal in kontaktnih lec. Natancno sicer to v vozniskem ni navedeno, sam datum poteka.
Kaj potrebujem? Celoten pregled na medicini dela ali zgolj okulisticni izvid?
Hvala lepa in lep pozdrav!Pozdravljeni, opraviti bo potrebno zdravniški pregled, če bo potrebno vas bo zdravnik napotil k okulistu.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
Mene pa zanima. 25.01.2018 mi poteče vozniško dovoljenje(voznik začetnik) ker še nisem naredila varne vožnje me zanima ali si lahko podaljšam vozniški izpit ali moram do 25.01.2018 narediti varno vožnjo? hvala
Pozdravljeni, pred podaljšanjem vozniškega dovoljenja morate opraviti še varno vožnjo.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
Zivjo!
12.1.2018 mi potece vozniski izpit (mlada voznica). Zanima me ce si izpit lahko podaljsam ze kak dan prej, ker me na ta dan ne bo v Sloveniji. Ali pa kak dan ksneje. In pa ce lahko 12.1. se vedno vozim s to staro voznisko.
LpPozdravljeni, priporočam, da podaljšate vozniško dovoljenje že prej, saj z neveljavnim vozniškim dovoljenjem vožnja npr. avtomobila ni dovoljena.
Pozdravljeni, zanima me, kako je s podaljšanjem vozniškega izpita za voznika začetnika, ki še ni opravil tečaja varne vožnje. Veljavnost vozniškega dovoljenja pa je bila do 30.12.2017. Ali je možno še sedaj, ko izpit več ni veljaven zaprositi za podaljšanje za leto dni? Ali je še edina možnost, da se takoj opravi tečaj varne vožnje?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.Pozdravljeni, ko boste opravili varno vožnjo boste lahko podaljšali vozniško dovoljenje.
Pozdravljeni,
mene pa zanima, kako lahko dobim nazaj izpit (sem povratnik), ki je na UE…saj so mi v zdravstvenem domu rekli, da ne morem narediti zdravniškega, če nimam izpita. Ne vem pa, kako naj kar dvignem izpit, če so mi ga vzeli?!?!
Hvala in lp Pero
Pozdravljeni, vozniško dovoljenje dobite povrnjeno po določenem času, le vozila ne smete voziti saj je le-to neveljavno dokler ne naredite vsega potrebnega za povrnitev njegove veljavnosti.
Pozdravljeni.
Aprila 2015, mi je kot vozniku zacetniku potekla vozniska. Jaz sem Marca 2015 opravila varno voznjo (sepravi preden mi je vozniska potekla) vendar sem takrat to odmislila zaradi tezav in pozabila podaljasti in se nisem spravila se do danes. Ali jaz lahko zdaj podaljsam glede na to da imam opravljeno varno voznjo ali moram ponovno delati izpit?
Hvala za odgovor
Lep pozdravPozdravljeni, sprememba zakonodaje bi morala odpraviti tudi tovrstno anomalijo. Prosim, obrnite se na eno izmed upravnih enot za bolj natančno informacijo.
torGost22. 1. 2018 ob 11:53Post count: 592Pozdravljeni, Zvoz navaja sledeče:
Imetniku vozniškega dovoljenja kategorij AM, A1, A2, A, B, B1, BE, F in G, ki dopolni starost 70 let, se podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja, če predloži zdravniško spričevalo, da je telesno in duševno zmožen za vožnjo motornega vozila določene kategorije.
Opraviti morate zdravniški pregled na medicini dela, prometa in športa.
-
AvtorPrispevki