Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

Prikaz 191 prispevka (od skupno 363)
  • Avtor
    Prispevki
  • Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni,

17-20. mi je poteklo vozniško dovoljenje zaradi omejitve “vozi z očali”.
    Pregled za izdajo potrdila na medicini dela imam 24.10. Koliko časa po preteku vozniškega dovoljenja ga še lhko podaljšam?
    Hvala, LP
    Jana

Pozdravljeni, ta rok ni predpisan, tako da boste vozniško dovoljenje lahko brez težav podaljšali.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Jana
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni.
    Decembra moram podaljsati voznisko zaradi ocal in kontaktnih lec. Natancno sicer to v vozniskem ni navedeno, sam datum poteka.
    Kaj potrebujem? Celoten pregled na medicini dela ali zgolj okulisticni izvid?
    Hvala lepa in lep pozdrav!

Tina
    Gost

Pozdravljeni, na vas se obracam glede podaljsanja vozniskega dovoljenja, ker odgovorov v pravilnikih ne najdem.
    8.1.2018 mi potece voznisko dovoljenje B kategorije (imam se roza knjizico), kjer je omejitev 01.06 (vozi z ocali ali lecami). Na UE so rekli, da moram opraviti zdravniski pregled na medicini dela (ki stane 45€) in ga lahko opravim le en mesec pred iztekom dovoljenja. Tega roka opravljanja pregleda nikjer ne zasledim v pravilnikih, ali res lahko opravim le en mesec pred potekom voznikega dovoljenja? Bom namrec visoko noseca in bi mi kaksen teden prej prav prisel. Na medicini dela, sem vprasala ali moram imeti tudi pregled okulista/oftalmologa, pa so rekli, da ne. Je to res? Berem pa pravilnik in sem zasledila, da ce nimas mnenja oftalmologa (ko je dipotrija vecja od 2, imam okrog 3 oz 4, na zadnjem pregledu, so jo celo znizali), da imas stabilno dioptrijo, da ti lahko podaljsajo dovoljenje le za 5let. Kar je zopet manj, kot sem imela sedaj, do sedaj sem imela veljavnost vozniske 10let.
    Ali je kaksna moznost, da bi mi podaljsali voznisko vsaj za 10let?
    Ze tako smo tisti, ki imam dioptrijo na mnogo slabsem, kar se tice financ, od tistih, ki je nimajo. Minimalno na 2leti opravim pregled pri oftalmologu (ce je potreba na 1leto), ki stane za ocala 60€,za lece 30€. Na 2 leti je potrebno menjati sipice na ocalih, ce se dioptrija spremeni ali ne, ker se sipice spraskajo, kar je ponavadi dodatnih 3O0€/ocala. Na 2leti se ponavadi tudi menjajo okvirji, zaradi slabe kakovosti le teh (so spraskani, razmajani), kar znese dodatnih 200€/ocala. Ce imas se soncna, kot jaz za svoj vid zapravim cca 1000€/2leti. Stroska nakupa lec sploh raje ne pristejem. Sedaj pa naj bi po pravilniku se na 5let delala dodatni pregled za 45€+strosek vozniskega dovoljenja. To je absurd.
    Ce je pravilnik res taksen, ali imamo drzavljani, ki redno placujemo v zdravstveno blagajno in ostale davke kakrsno koli moc pritozbe na taksen pravilnik?
    Ze v naprej se vam zahvaljujem za vas odgovor.
    Lp Tina.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni.
    Decembra moram podaljsati voznisko zaradi ocal in kontaktnih lec. Natancno sicer to v vozniskem ni navedeno, sam datum poteka.
    Kaj potrebujem? Celoten pregled na medicini dela ali zgolj okulisticni izvid?
    Hvala lepa in lep pozdrav!

Kakšne vrste pregled bo potrebno opraviti je odvisno od tega kaj je navedeno v zdravniškem spričevalu, ki ste ga “deponirali” na upravni enoti.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni, na vas se obracam glede podaljsanja vozniskega dovoljenja, ker odgovorov v pravilnikih ne najdem.
    8.1.2018 mi potece voznisko dovoljenje B kategorije (imam se roza knjizico), kjer je omejitev 01.06 (vozi z ocali ali lecami). Na UE so rekli, da moram opraviti zdravniski pregled na medicini dela (ki stane 45€) in ga lahko opravim le en mesec pred iztekom dovoljenja. Tega roka opravljanja pregleda nikjer ne zasledim v pravilnikih, ali res lahko opravim le en mesec pred potekom voznikega dovoljenja? Bom namrec visoko noseca in bi mi kaksen teden prej prav prisel. Na medicini dela, sem vprasala ali moram imeti tudi pregled okulista/oftalmologa, pa so rekli, da ne. Je to res? Berem pa pravilnik in sem zasledila, da ce nimas mnenja oftalmologa (ko je dipotrija vecja od 2, imam okrog 3 oz 4, na zadnjem pregledu, so jo celo znizali), da imas stabilno dioptrijo, da ti lahko podaljsajo dovoljenje le za 5let. Kar je zopet manj, kot sem imela sedaj, do sedaj sem imela veljavnost vozniske 10let.
    Ali je kaksna moznost, da bi mi podaljsali voznisko vsaj za 10let?
    Ze tako smo tisti, ki imam dioptrijo na mnogo slabsem, kar se tice financ, od tistih, ki je nimajo. Minimalno na 2leti opravim pregled pri oftalmologu (ce je potreba na 1leto), ki stane za ocala 60€,za lece 30€. Na 2 leti je potrebno menjati sipice na ocalih, ce se dioptrija spremeni ali ne, ker se sipice spraskajo, kar je ponavadi dodatnih 3O0€/ocala. Na 2leti se ponavadi tudi menjajo okvirji, zaradi slabe kakovosti le teh (so spraskani, razmajani), kar znese dodatnih 200€/ocala. Ce imas se soncna, kot jaz za svoj vid zapravim cca 1000€/2leti. Stroska nakupa lec sploh raje ne pristejem. Sedaj pa naj bi po pravilniku se na 5let delala dodatni pregled za 45€+strosek vozniskega dovoljenja. To je absurd.
    Ce je pravilnik res taksen, ali imamo drzavljani, ki redno placujemo v zdravstveno blagajno in ostale davke kakrsno koli moc pritozbe na taksen pravilnik?
    Ze v naprej se vam zahvaljujem za vas odgovor.
    Lp Tina.

Pozdravljeni, na koliko časa bo potrebno podaljšavati vozniško dovoljenje je odvisno od stanja posameznika, ki je naveden na zdravniškem spričevalu.

Martin
    Gost

Pozdravljeni,
    konec novembra letos mi poteče vozniško dovoljenje, sem voznik začetnik in še nimam opravljene varne vožnje. Zanima me ali je treba opraviti varno vožnjo pred iztekom izpita ali je možno to opraviti tudi kasneje- seveda brez, da bi bilo potrebno opravljati celoten izpit znova.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni,
    konec novembra letos mi poteče vozniško dovoljenje, sem voznik začetnik in še nimam opravljene varne vožnje. Zanima me ali je treba opraviti varno vožnjo pred iztekom izpita ali je možno to opraviti tudi kasneje- seveda brez, da bi bilo potrebno opravljati celoten izpit znova.

Pozdravljeni, lahko jo opravite tudi kasneje, vendar se brez veljavnega vozniškega dovoljenja ne smete voziti.

saša
    Gost

Mene pa zanima. 25.01.2018 mi poteče vozniško dovoljenje(voznik začetnik) ker še nisem naredila varne vožnje me zanima ali si lahko podaljšam vozniški izpit ali moram do 25.01.2018 narediti varno vožnjo? hvala

Tatiana
    Gost

Zivjo!
    12.1.2018 mi potece vozniski izpit (mlada voznica). Zanima me ce si izpit lahko podaljsam ze kak dan prej, ker me na ta dan ne bo v Sloveniji. Ali pa kak dan ksneje. In pa ce lahko 12.1. se vedno vozim s to staro voznisko.
    Lp

Jana
    Gost

Pozdravljeni, zanima me, kako je s podaljšanjem vozniškega izpita za voznika začetnika, ki še ni opravil tečaja varne vožnje. Veljavnost vozniškega dovoljenja pa je bila do 30.12.2017. Ali je možno še sedaj, ko izpit več ni veljaven zaprositi za podaljšanje za leto dni? Ali je še edina možnost, da se takoj opravi tečaj varne vožnje?
    Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Prikaz 191 prispevka (od skupno 363)
Odgovori na: Reply #24940 in podaljšanje izpita
Vaši podatki: