Francoski minister za promet Clément Beaune je nasprotoval obveznim starostno pogojenim testom za starejše voznike, kar je del predlagane reforme pravil o vozniških dovoljenjih EU.

V radijskem intervjuju prejšnji mesec je minister dejal, da nasprotuje zahtevi, da bi morali starejši ljudje opraviti zdravniški pregled, da bi ohranili svoje vozniško dovoljenje.

Minister je poudaril, da meni, da je bolj smiselno ocenjevanje voznikove sposobnosti na podlagi njihovega zdravstvenega stanja in sposobnosti za vožnjo, namesto pa zgolj glede na starost. Po njegovem mnenju bi moral biti osrednji poudarek na varnosti na cestah, pri čemer bi se upoštevala dejanska zmožnost posameznega voznika.

S temi stališči je minister poslal jasno sporočilo glede predlaganih sprememb v pravilih o vozniških dovoljenjih v EU, poudarjajoč potrebo po prilagodljivosti in poštenem ocenjevanju voznikov.

V juniju je predsednik Irskega združenja zdravnikov specialistov za geriatrijo javno nasprotoval obveznemu postopku obnavljanja vozniškega dovoljenja za voznike, stare 70 let ali več, in dejal, da bi takšno pravilo bilo “diskriminatorno”.

V pismu evropski komisarki za promet Adini Vălean je profesor Desmond O’Neill izrazil mnenje, da so starejši vozniki med najvarnejšimi vozniki, višje stopnje smrtnosti v tej starostni skupini pa so posledica krhkosti starejših ljudi, ne pa povečane verjetnosti povzročitve nesreče.

Prof. O’Neill je poudaril, da bi se morala posodobitev pravil o vozniških dovoljenjih osredotočiti na zdravstvene pogoje v vseh življenjskih obdobjih, ne le na starejše voznike.

Evropsko združenje za varnost v cestnem prometu (ETSC) poziva EU, naj uvede protokol za presejanje, ki ga lahko zdravniki uporabljajo pri vseh starostnih skupinah, da ocenijo medicinsko sposobnost za vožnjo.

Švedska, ki velja za najvarnejšo državo v EU glede varnosti na cestah, je izvedla študijo o uvedbi presejanja glede na starost. Poročilo Švedskega prometnega urada je zaključilo, da država ne bi smela uvesti obveznega zdravniškega presejanja za starejše voznike, temveč namesto tega priporoča dodatne preiskave za voznike vseh starosti, ki trpijo zaradi zlorabe substanc, duševnih motenj, epilepsije in sladkorne bolezni, ne glede na njihovo starost.