Nedavna študija, ki jo je izvedel Inštitut za varnost vozil na Tehniški univerzi v Gradcu (TU Graz), je osvetlila naraščajoče število nesreč, v katerih so vpleteni e-skiroterji, oblika prevoza, ki je v zadnjih letih doživela pomemben porast priljubljenosti.

Raziskovalna ekipa je uporabila modele človeškega telesa, da bi preučila nesreče voznikov e-skirojev in identificirala ključne dejavnike, ki lahko pomagajo preprečiti resne poškodbe. Študija je ugotovila, da nošenje čelade med vožnjo z e-skirojem lahko zmanjša tveganje za poškodbe glave za do 44 odstotkov. Prav tako je predlagala, da bi morali e-skiroji biti prepovedani na pločnikih in pešpoteh, saj trki s pešci pogosto povzročijo resne poškodbe.

Priporočena je bila tudi omejitev hitrosti za e-skiroje, saj lahko zmanjšanje trkovne hitrosti s 25 km/h na 15 km/h zmanjša tveganje za poškodbe glave pešcem za do 49 odstotkov. Nasprotno pa pri trkih z avtomobili glavno vlogo igra predvsem hitrost avtomobila. Trki s hitrostjo 40 km/h lahko povzročijo hude do usodne poškodbe glave voznikom e-skirojev. Študija je ugotovila, da neizkušeni vozniki pogosto vozijo pri najvišji hitrosti svojih e-skirojev, kljub temu da je to zelo nevarno na cesti. Zmanjšanje največje dovoljene hitrosti e-skirojev bi zato koristilo tudi tem voznikom.

Ekipa je najprej analizirala nesrečne dogodke na podlagi literature, zapisov nesreč in videoposnetkov, da bi izpeljala mejne pogoje za simulacijo. Nato so združili teste z prostovoljci, da bi določili položaj vožnje s simulacijami modela človeškega telesa. To jim je omogočilo, da so napovedali poškodbe pri nesrečah in ustvarili matriko simulacije za odgovore na vprašanja projekta. V povezani novosti namerava Bolt, ponudnik izposoje skupnih e-skirojev, v Bruslju uvesti tarifo na podlagi razdalje, kar predstavlja eno prvih takih pobud v Evropi. S tem poskušajo spodbujati varnejše navade vožnje s skuterji z zaračunavanjem glede na prepotovano razdaljo namesto časa, porabljenega na vozilu.

Trenutni model zaračunavanja na minuto lahko spodbudi voznike, da hitijo do cilja, kar vodi v tvegano obnašanje, kot so prečkanje rdečih luči.