Domov › Forumi › Vozniški Izpit › Izpit za avto › Vozniški izpit za tujce
Starejša forumska tema
Ta razprava je lahko še vedno koristna kot izkušnja uporabnikov, vendar se lahko postopki, povezave, roki in razpoložljivost terminov medtem spremenijo.
Opomba: ta forumska tema je starejša. Pred odločitvijo preverite aktualne podatke, termine, postopke oziroma veljavno pravno podlago.
Oznake: vozniški izpit za tujce
- AvtorPrispevki
Pozdravljeni rada bi povprasala v primeru da tujec drzavljan ZDA nima pri sebi originalnega vozniskega dovoljenja kaj mora v takem primeru opraviti tukaj vozniski izpit se pravi teoreticni del in prakticni del ?Hvala za odgovor
Pozdravljeni, tujec naj prvo pridobi vozniško dovoljenje že izdano4 v tujini npr. ZDA, nato pa opravi prepis vozniškega dovoljenja, torej le praktični del vozniškega izpita.
AdelaGost20 januarja, 2022 ob 8:19 popPost count: 589
MarinaGost24 aprila, 2022 ob 3:59 popPost count: 589
BiljanaGost5 septembra, 2022 ob 11:49 dopPost count: 589Pozdravljeni, moj moz ima veljavno voznisko dovolenje B kategorije izdano v Makedonije. Zdele moz hoce naredit ispit za C kategorije v Slovenija in ga zanima ali je moguc da zacne s ispitom za C kategorij( od zecetak,teorije in prakticni ispit) i s tega dobit veljaveno dovolenje tudi za B kategorije? Ali bi prvic moral B kategorijo spromenit v slovensko dovolenje za B kategorijo pa pol da zacne delat C kategorijo ali bi tisto makedonsko dovolenje za B kategorijo bilo dovoljn da bi zacnel delat dovolenje za C kategorijo?? Hvala in lep pozdrav.
Rado LipičGost31 januarja, 2023 ob 9:42 popPost count: 589Spoštovani, prosim za odgovor , sem državljan BiH , živim v Italiji (Parma) in imam stalno bivanje urejeno za naslednjih 5 let . Moje vozniško dovoljenje je izdano v Bosni in Hercegovini in po Italijanski zakonodaji lahko vozim eno leto , zato sem se odločil , da praktični del vožnje opravim v Republiki Sloveniji , ker menim , da bi lažje opravil, ker se v Sloveniji bolj kulturno vozi , jasno mi je tudi , da je Slovenija članica EU in vozniško dovoljenje izdano v R SLO velja tako v EU kot tudi in v ostalih državah izven EU .
ArianaGost27 marca, 2023 ob 9:40 dopPost count: 589
HarisaGost24 januarja, 2024 ob 5:08 popPost count: 589Pozdravljeni
Hčera se je preselila v Avstrijo pred kratkim ima tudi stalno bivanje tam, je državljan Slovenije. Zanima me ali lahko opravlja vozniški izpit v Sloveniji saj tudi hodi v srednjo šolo v Sloveniji sicer izredno po izpitih.
V naprej se vam zahvaljujem za prijeten odgovor.
Lp. Harisa
ZulejkaGost13 marca, 2024 ob 7:35 popPost count: 589Pozdravljeni,
Prijateljica iz ZDA je poročena s slovenskim državljanom in ima vozniško dovoljenje iz ZDA.
Zdaj je dobila informacije, da njen izpit ni več veljaven v Sloveniji in mora opraviti celoten izpit v slovenskem jeziku, ki ga sicer zna in se še uči, a ga še ne zna dovolj, da bi opravila cpp.
Imate kakšen nasvet za njo? Res je v stiski in slabe volje, saj vožnjo in prometna pravila že 20 let obvlada….
Velibor MiticGost7 oktobra, 2024 ob 12:19 popPost count: 589Spostovani,
Drzavljan sem Slovenije, vendar zivim ze dlje casa v Srbiji in imam stalno prebivalisce v Srbiji. V prihodnih par mesecih se bom priselil nazaj v Slovenijo in tudi prijavil stalno prebivalisce s Sloveniji.
Imam slovensko voznisko dovoljenje za B kategorijo, vendar na starem obrascu – knjizici.
V Srbiji sem opravil vozniski izpit za C in E kategorijo in imam veljavno srpsko voznisko dovoljenje.
Moje vprasanje je, ce mi se bodo te kategorije priznale in kako naj jih vpisem v slovensko voznisko dovoljenje?
Hvala vnaprej!- AvtorPrispevki
Sorodna vprašanja in naslednji koraki
Podobna vprašanja
Za to temo trenutno ni dovolj podobnih vprašanj.