Classic Home Forumi Vozniški Izpit Cestno prometni predpisi Pravilo srečanja in desno pravilo

Uredniško pojasnilo

CPP in teoretični del vozniškega izpita

Pri vprašanjih o CPP je pomembno ločiti razlago pravila, pripravo na teoretični del in praktično uporabo v prometni situaciji.

Opomba: ta forumska tema je starejša. Pred odločitvijo preverite aktualne podatke, termine, postopke oziroma veljavno pravno podlago.

RazlagaNajprej preverite pravilo, znak ali konkretno prometno situacijo.
PripravaNadaljujte s CPP pripravo in preverjanjem znanja.
Moj izpitTeoretični del povežite z osebnim načrtom kandidata.
Kontekst teme
Aktualnost spremljana
Sorodno področje
  • Avtor
    Prispevki
  • Katja
    Gost
    Post count: 589

Kadar sta obe pravili v igri, ali katero prevlada?

Na primer v križišču enakovrednih cest zavijam levo, na moji levi je avtomobil, ki pelje kamorkoli že in nasproti mene je avtomobil, ki zavija desno.
    Če upoštevamo desno pravilo, prva peljem jaz, a če upoštevam pravilo srečanja, ima avtomobil nasproti mene prednost pred mano.

Mirko Turk
    Član
    Post count: 417

Kadar sta obe pravili v igri, ali katero prevlada?

Na primer v križišču enakovrednih cest zavijam levo, na moji levi je avtomobil, ki pelje kamorkoli že in nasproti mene je avtomobil, ki zavija desno.
    Če upoštevamo desno pravilo, prva peljem jaz, a če upoštevam pravilo srečanja, ima avtomobil nasproti mene prednost pred mano.

Pozdravljeni,

Za lažjo razlago dodajam 3d animacijo prometa:

Dule
    Gost
    Post count: 589

Imam dilemo: zakaj sem kot kolesar lahko v prekršku za npr. neupoštevanje desnega pravila, čeprav nimam opravljenega NOBENEGA tečaja o CPP? Velja seveda tudi za ostale CPP, ki so jih dolžni z uradnim preverjanjem znanja potrditi vozniki motornih vozil.

Odgovori na: Reply #89873 in Pravilo srečanja in desno pravilo

Za oblikovanje vsebine lahko uporabite BBCode.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Vaši podatki: