Domov › Forumi › Vozniški Izpit › Vozniško dovoljenje › podaljšanje izpita
Vozniško dovoljenje po izpitu
Vprašanje se nanaša na fazo po opravljenem izpitu: izdajo, podaljšanje, tujino, zdravniške pogoje, kazenske točke ali druge postopke.
Opomba: ta forumska tema je starejša. Pred odločitvijo preverite aktualne podatke, termine, postopke oziroma veljavno pravno podlago.
Oznake: podaljšanje vozniškega dovoljenja, podaljšanje vozniškega izpita, varna vožnja, vozniško dovoljenje, zdravniško spričevalo
- AvtorPrispevki
AntonGost11 februarja, 2019 ob 6:28 popPost count: 589Pozdravljeni, imam vprašanje glede podaljšanja vozniškega izpita, ki mi poteče letos julija. Vozim z očali, vendar imam dioptrijo le 0,7 – v zdravniškem potrdilu pa piše, da bi naj hodil na preglede vsakih 5 let. Zanima me, kakšen je postopek podaljšanja – moram k okulistu ali na medicino dela ali kam drugam? V žurnalovem članku sem prebral, da osebe z dioptrijo pod 2 ne bi potrebovale pregleda za podaljšanje vozniškega. Kako je s tem?
MatijaGost1 marca, 2019 ob 5:25 popPost count: 589Pozdravljeni.
Obračam se z vprašanjem za podaljšnje vozniškega izpita- voznik zacetnik!Pred dvema mesecema, mi je poteklo vozniško dovoljenje, za mladega voznika. Seveda od takrat dalje avta ne vozim. Za dalj časa sem bil v tujini in še nisem uspel opravil varne vožnje.
Zanima me kaj je sedaj potrebno narediti, kdaj lahko podaljšam vozniško? Ali bo potrebno, ponovno v celoti opraviti izpit ali
varno vožnjo in bom nato lahko podaljšal vozniško.
LpPozdravljeni, imam vprašanje glede podaljšanja vozniškega izpita, ki mi poteče letos julija. Vozim z očali, vendar imam dioptrijo le 0,7 – v zdravniškem potrdilu pa piše, da bi naj hodil na preglede vsakih 5 let. Zanima me, kakšen je postopek podaljšanja – moram k okulistu ali na medicino dela ali kam drugam? V žurnalovem članku sem prebral, da osebe z dioptrijo pod 2 ne bi potrebovale pregleda za podaljšanje vozniškega. Kako je s tem?
Pozdravljeni, vozniško dovoljenje vam bodo podaljšali glede na veljavnost vozniškega spričevala.
Pozdravljeni.
Obračam se z vprašanjem za podaljšnje vozniškega izpita- voznik zacetnik!Pred dvema mesecema, mi je poteklo vozniško dovoljenje, za mladega voznika. Seveda od takrat dalje avta ne vozim. Za dalj časa sem bil v tujini in še nisem uspel opravil varne vožnje.
Zanima me kaj je sedaj potrebno narediti, kdaj lahko podaljšam vozniško? Ali bo potrebno, ponovno v celoti opraviti izpit ali
varno vožnjo in bom nato lahko podaljšal vozniško.
LpPozdravljeni, opravite varno vožnjo in podaljšajte vozniško dovoljenje.
SanjaGost15 maja, 2019 ob 1:33 dopPost count: 589Pozdravljeni.. Mene nekaj zanjima.. Imam voznisko v obliki kartice.. Spredaj mi pise veljavnost 10 let, uzadaj imam vse kategorije do leta 2068..zanjima me, ce rabim naredit zdravniski? Ker sem imela ocala takrat, sam nisem sla za tem.. Sklepam, ce bi imela omejitve glede ocal, nebi pisala odzadaj letnica 2068?lp
JelkaGost21 maja, 2019 ob 1:13 popPost count: 589
SkomiGost10 junija, 2019 ob 10:42 dopPost count: 589Pozdravljeni.. Mene nekaj zanjima.. Imam voznisko v obliki kartice.. Spredaj mi pise veljavnost 10 let, uzadaj imam vse kategorije do leta 2068..zanjima me, ce rabim naredit zdravniski? Ker sem imela ocala takrat, sam nisem sla za tem.. Sklepam, ce bi imela omejitve glede ocal, nebi pisala odzadaj letnica 2068?lp
Pozdravljeni,
Gre samo administrativno podalšanje vozniškega dovoljenja in vam ni potrebno opraviti zdravniškega pregleda.
Dober dan. 30.6.2019 mi poteče vozniško dovoljenje po 2 letih zaradi varne voznje? Ali se lahko še vedno podaljša izpit brez varne vožnje in opravim varno vožnjo v naslednjem letu so 30.6.2020? Hvala
Pozdravljeni, dokler ne boste opravili varne vožnje ne boste mogli podaljšati vozniškega dovoljenja. Vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja ni dovoljena.
- AvtorPrispevki