Classic Home Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje Dimenzije "L" tablic

Uredniško pojasnilo

Starejša forumska tema

Ta razprava je lahko še vedno koristna kot izkušnja uporabnikov, vendar se lahko postopki, povezave, roki in razpoložljivost terminov medtem spremenijo.

Opomba: ta forumska tema je starejša. Pred odločitvijo preverite aktualne podatke, termine, postopke oziroma veljavno pravno podlago.

DatumPreverite, kdaj je bila tema odprta in kdaj je bil dodan zadnji odgovor.
AktualnostZa termine, postopke in pravne podlage preverite aktualne strani portala ali uradne vire.
Naslednji korakUporabite povezano orodje ali odprite novo vprašanje z aktualnim kontekstom.
Kontekst teme
Aktualnost spremljana
Sorodno področje
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
  • telebajsek.gypsy
    Član
    Post count: 1

Pozdravljeni,
    pred kratkim sem opravil vozniški izpit za B kategorijo. Ker še nisem polnoleten, bi moral pri vožnji s spremljevalcem imeti “L” tablico zelene barve v dimenzijah 17.8 cm*17.8 cm. Ker je na AMZS zmanjkalo teh tablic, sem jo kupil prek portala bolha.com. Tablico sem po nakupu izmeril in ugotovil, da so njene dimenzije le 15 cm*15 cm, zato me zanima, kakšna je kazen (oz. če sploh je), če bi me dobila policija in ugotovila, da imam premajhno tablico.
    Hvala za odgovor

Mirko Turk
    Član
    Post count: 417

Pozdravljeni,

Zakon o voznikih v svojem 51 členu navaja sledeče:

51. člen

(vožnja s spremljevalcem)

(1) Ne glede na določbi 2. in 3. točke prvega odstavka prejšnjega člena sme voziti osebni avtomobil tudi oseba, starejša od 16 let:

4. če je vozilo označeno s predpisano »L« tablico.

(7) Tablica iz 4. točke prvega odstavka tega člena je kvadratne oblike, zelene barve, na kateri je črka »L« bele barve. Nameščena mora biti na levi polovici zadnje strani vozila, kadar vozi vozilo voznik s spremljevalcem.

(8) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek spremljevalec, ki ravna v nasprotju z določbo 4. točke prvega odstavka ter oseba iz prvega odstavka tega člena ali spremljevalec, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.

• Ta odgovor je spremenil/a admin 1 months, 4 weeks nazaj.
Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Reply #88989 in Dimenzije "L" tablic

Za oblikovanje vsebine lahko uporabite BBCode.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

Vaši podatki: