alkotest

Alkohol je eden izmed glavnih dejavnikov nastanka prometnih nesreč. Ravnanje udeleženca cestnega prometa je pojmovano kot nezanesljivo, kadar zaradi neznanja, neizkušenosti, vpliva alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi ali zaradi drugega vzroka ne obvladuje svojega ravnanja ali vozila v cestnem prometu ter pride zaradi tega do kršitev prometnih pravil, pomena prometnih znakov ali znakov policista oziroma druge pooblaščene uradne osebe.

Zato smo pripravili:

S pomočjo alkotesta lahko izračunate vsebnost alkohola v krvi glede na popito količino različnih vrst alkoholnih pijač ter njihov vpliv na posameznika v naprej določenem časovnem ciklusu. Alkotest vam pokaže tudi kakšna denarna kazen vas lahko doleti ter kolikšno število kazenskih točk lahko pričakujete,da vam bo dodeljeno.

Na sedežu poleg voznika ne smemo voziti osebe, ki je očitno pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil.

Ni vam potrebno pihati, da bi izvedeli resnico.

Zadnja leta se je delež prometnih nezgod, ki naj bi jih zakrivili pijani vozniki, zmanjšal. Upoštevati pa je priporočljivo nasvete policije in ostalih organizacij, med katerimi navajajo tudi sledeče:

Vozite le kadar niste pili alkoholnih pijač, drugače pa ključe vašega jeklenega konjička odstopite partnerju, ki ni pil alkohola. Če nimate nikogar, ki bi vam naredil to uslugo, uporabite javna prevozna stredstva.

Alkohol, kot opojna substanca, oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik tako dobi predstavo, da dejansko vozi bolje kot ponavadi. Njegova sposobnost zaznavanja pa se s tem slabša, kar se kaže v napačni oceni razdalj, slabšanju njegovih reakcij, zožanem zornem kotu in motnjah v ravnotežju.

Na količino alkohola v izdihanem zraku vpliva več stvari, med drugim tudi koliko ste popili, kaj ste pili, kdaj se na zadnje pili, vaša teža in zadnje zaužitje hrane.

Zaužitje hrane, kave in vode ter tuširanje in vadba ne pospešita razgradnje alkola v telesu. Tu je pomemben le čas.

Vsak ima drugačno telo.

Na slovenskem trgu je kar nekaj alkotestov. Mi priporočamo uporabo Red Line alkotesta, ki je alkotest enostaven za uporabo in je alkotest za enkratno uporabo.

Vse za vozniški izpit na enem mestu