Odgovori na forumu

 • Avtor
  Prispevki
 • Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33
  v odgovor na: podaljšanje izpita #27417

  Pozdravljeni. Moj vozniški izpit je potekel 02.07.2015 in nisem naredil varne vožnje zaradi denarnih in osebnih zadev.
  Sedaj ko sem v boljšem finančnem stanju kot sem bil pred 3 leti sem se odločil da bi naredil varno vožnjo. Glede izpita me zanima ali moram narediti še kaj ur vožnje preden naredim varno vožnjo ali moram narediti izpit čisto na novo? In pa če moram narediti izpit čisto na novo ali bo dovolj da naredim samo 21ur(oz kolikor je potrebno da odidem na glavno vožnjo) ali moram na novo delati tudi CPP in ostale “predizpite” za vožnjo v avtošoli. Lp, Marijan

  Pozdravljeni, ker je vaša situacija specifična (in se prepletata stara in nova prometna zakonodaja) pa tudi niste navedli podatka če ste v preteklosti zaprosili za podaljšanje vozniškega dovoljenja zaradi pravočasno neopravljene varne vožnje, se prosim obrnite na vam najbližjo upravno enoto.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Pri katerih letih lahko naredis izpit za apn 6 motor

  Pozdravljeni,

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Zdravo,

  25.3.2014 sem opravila zdravniški pregled za B kategorijo in prejela spričevalo. Veljavnost le tega je menda 3 leta, šele prejšni petek mi je uspelo nardit cppje(zaradi osebnih razlogov). Na spričevalu mi piše pod točko 3, da zdravstveni pregled za podaljšanje ni potreben, pa me zanima kaj to pomeni? Če ga zdaj želim podaljšat moram opravit ponovno zdravniški pregled ali plačam samo izdajo spričevala? V ponedeljek imam namreč vožnjo in bi rada to zvedela.

  LP

  Pozdravljeni, da uspešno pristopite na praktični del vozniškega izpita morate imeti veljavno zdravniško spričevalo.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Kar ste obrazložili, mi je znano. Ampak pravim, da pri opravljanju predpisanega programa za vožnjo s spremljevalcem, kandidat osvoji tudi predvideno znanje za AM kategorijo. In, če se lahko opravlja izpit za AM kategorijo pri 15-ih letih, me zanima, zakaj se znanje, pridobljeno pri programu za vožnjo s spremljevalcev, ne more uporabiti pri opravljanju izpita AM kategorije. Torej, zakaj je potrebno za izpit AM kategorije, katerega se lotimo pri 16-ih letih in imamo opravljen program za vožnjo s spremljevalcem, delati v celoti, ne glede na že pridobljeno znanje. Hvala za pojasnilo.

  Pozdravljeni,za opravljanje praktičneg dela vozniškega izpita kategorije am pri npr. pri 16 letih potrebujete opravljeno usposabljanje v šoli vožnje za kategorijo am in uspešno opravljen teoretični del vozniškega izpita kategorije am.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33
  v odgovor na: podaljšanje izpita #24192

  Pozdravljeni, zanima me, koliko časa pred iztekom veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko vložim vlogo/zahtevo za podaljšanje le tega? Hvala.Lep pozdrav.

  Pozdravljeni,zakonodaja tega ne predpisuje.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33
  v odgovor na: podaljšanje izpita #23928

  26.6.2016 mi je potekel izpit. Nazadnje sem ga podaljsala 26.6.2015 za eno leto, ker še nisem imela opravljene varne vožnje. Le-to sem potem naredila 22.8.2015.
  Danes mi vozniške niso hoteli podaljšati, ker sem prišla par dni prepozno. Ali je možno,da moram opraviti celoten izpit od začetka? Kljub temu da sem vse obveznosti opravila znotraj tega leta.
  Hvala za odgovor

  Pozdravljeni, Zakon o voznikih v svoji 3. in 4. točki 53 člena navaja sledeče:

  Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij A2, A, B, BE, C1, C1E, C in CE se vozniku začetniku izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov.

  Vozniku začetniku lahko pristojni organ največ enkrat podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja za obdobje, potrebno za izpolnitev predpisanih obveznosti, vendar ne več kot za eno leto. Če predpisanih obveznosti tudi v tem roku ne izpolni, se mu izda novo vozniško dovoljenje le, če ponovno opravi vozniški izpit. V tem primeru ponovno postane voznik začetnik.

  Za dodatno mnenje se lahko obrnete tudi na katerokoli drugo upravno enoto.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33
  v odgovor na: podaljšanje izpita #23910

  Zdravo
  Izpit mi preteče 3.7. Opravila sem tečaj varne vožnje a mi s potrdilom ni uspelo na upravno enoto. Sedaj 3.7. pade na vikend in ne morem na upravno enoto. Kaj lahko storim v tem primeru? To pomeni, da moram še enkrat opravljati vozniški izpit?
  Hvala in lep pozdrav.

  Po zup- vam bo verjetno v ponedeljek uspelo na upravni enoti podaljšati vozniško dovoljenje. Sporočite rezultat. Lp

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Pozdravljeni.mene pa zanima ali lahko delam izpit za a ce so mi uzeli izpit b kategorije..ker ko sem se sel na obcino prijavit za cpp niso vedl kaj in kako in so me poslal domov.lp

  Pozdravljeni, to lahko razberete iz sklepa sodišča.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Lep pozdrav,

  Pred 5-6 leti sem opravil okoli 30 ur vožnje, vendar zaradi selitve v tujino nisem nadaljeval, torej nisem niti odšel na izpitno vožnjo. Sedaj bi rad nadaljeval in me zanima če te ure propadejo ali lahko nadaljujem, da mi ne bi bilo potrebno znova opraviti 30-40 ur voznje.

  Pozdravljeni,

  Z usposabljanjem lahko brez težav nadaljujete.

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33
  v odgovor na: podaljšanje izpita #20983

  Pozdravljeni,
  imam vprašanje glede podaljšanja vozniškega dovoljenja.

  Trenutno živim in delam v Nemčiji, avtomobil, ki ga vozim pa je iz Slovenije, tako da bom morala za podaljšalje vozniškega dovoljenja priti v Slovenijo.
  Zanima me pa sledeče: ker sem v Nemčiji tudi zdravstveno zavarovana, bi pregled pri medicini športa lahko opravila tudi v Nemčiji.

  Je možno, da bi mi z nemškim zdravstvenim potrdilom uspešno podaljšali vozniško dovoljenje?
  Za odgovor se vam zahvaljujem in vam lepo pozdravljam,

  Pozdravljeni,
  Podaljšanje vozniškega dovoljenja lahko opravite le na podlagi opravljenega zdravstvenega pregleda na eni izmed medicin dela, prometa in športa, ki se nahaja v Sloveniji.