Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit iz prve pomoči Vprašanja v testih prve pomoči

Oznake: ,

Prikaz 11 prispevka (od skupno 18)
  • Avtor
    Prispevki
  • Gala
    Gost
    Post count: 591

Kako se prijaviš na prvo pomoč za avto

Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni,

Tečaje prve pomoči izvajajo Območna združenja rdečega križa ter nakatere šole vožnje.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Tomaž Gabrovec
    Gost
    Post count: 591

Ima kdo vsaj 100 vprašanj in odgovorov za prvo pomoč. 7.11 grem na izpit.
    Prvič sem imel 14/20. Zmanjkalo mi je pičli 2 točki zaradi glupih vprašanj. Zelo sem se razjezil. Težko se mi je to naučiti, ker še mature nisem naredil.

Moja Šola
    Participant
    Post count: 1

Pozdravljeni
    Koliko različnih testnih pol in vprašanj iz prve pomoci je v tem kompletu za 9€

Andreja Novak
    Participant
    Post count: 1

Kupila sem dostop za 30 dni in ni pol za prvo pomoč

Mirko Turk
    Moderator

Za pridobitev vozniškega dovoljenja je med drugim obvezno opraviti tečaj in izpit iz prve pomoči za voznike motornih vozil, kot to določa Zakon o voznikih (ZVoz-1). Ta obveznost velja za vse kandidate za voznike kategorij AM, A1, A2, A, B1, B in BE.

1. Kje se prijaviti

Na tečaj in izpit iz prve pomoči se lahko prijavite pri organizacijah, ki so za to pooblaščene s strani Rdečega križa Slovenije (RKS).
    Najbližjo enoto najdete na spletni strani:
    👉 https://www.rks.si
    → Prva pomoč za voznike

Rdeči križ ima organizirane tečaje in izpite po vsej Sloveniji – v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Kranju, Novi Gorici in drugih večjih krajih.

2. Kaj potrebujete za prijavo

Za prijavo običajno potrebujete:

osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list),

davčno številko,

nekaj gotovine ali plačilno kartico za plačilo tečaja in izpita (cena je približno ~60–80 €, odvisno od kraja).

Prijavite se lahko osebno, po telefonu ali preko spletne prijavnice na spletni strani pristojnega območnega združenja Rdečega križa.

3. Kako poteka tečaj in izpit

Tečaj traja približno 10 do 12 ur (v dveh ali treh dneh).

Vključuje teoretični del (osnove nudenja prve pomoči) in praktični del (temeljni postopki oživljanja, oskrba ran, imobilizacija).

Po koncu sledi izpit iz prve pomoči, ki ga opravljate pred komisijo Rdečega križa.

Po uspešno opravljenem izpitu prejmete potrdilo o usposobljenosti, ki ga priložite šoli vožnje oziroma predložite upravni enoti ob prijavi na teoretični del vozniškega izpita.

4. Veljavnost potrdila

Potrdilo o opravljenem izpitu iz prve pomoči nima roka veljavnosti in ga lahko uporabite kadarkoli v postopku pridobivanja vozniškega dovoljenja.

Povzetek:

Na tečaj in izpit iz prve pomoči se prijavite pri Rdečem križu Slovenije.

Prijava je mogoča osebno, telefonsko ali preko spleta.

Potrebujete osebni dokument, davčno številko in plačilo tečaja.

Po uspešno opravljenem izpitu prejmete potrdilo, ki velja brez časovne omejitve.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Mirko Turk
    Moderator

Pozdravljeni
    Koliko različnih testnih pol in vprašanj iz prve pomoci je v tem kompletu za 9€

Pozdravljeni, v testih prve pomoči je na voljo več kot 100 vprašanj. Srečno na izpitu!

Mirko Turk
    Moderator

Kupila sem dostop za 30 dni in ni pol za prvo pomoč

Pozdravljeni, prijavite se v sistem zgoraj desno (Moj račun) in prišli boste do polnega dostopa, vsebine so drugačne po prijavi v sistem za uporabnike s polnim dostopom. Srečno na izpitu!

Prikaz 11 prispevka (od skupno 18)
Odgovori na: Reply #60094 in Vprašanja v testih prve pomoči
Vaši podatki: