Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za avto Vozniški izpit na vozilu z avtomatskim menjalnikom

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
  • Roman P.
    Gost
    Post count: 592

Pozdravljeni.Mene pa zanima če ima kandidat za vozniški izpit željo da dela izpit z vozilom z avtomatskim menjalnikom možnost da uporablja svoje vozilo oziroma moževo ker tu na koroškem nobena šola nima podobnega vozila . Kolikor sem razumel 13 člen je to mogogoče. Če sem pravilnom razumel. Ni pa invalid. Hvala za odgovor

Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 419

Pozdravljeni.Mene pa zanima če ima kandidat za vozniški izpit željo da dela izpit z vozilom z avtomatskem menjalnikom možnost da uporablja svoje vozilo oziroma moževo ker tu na koroškem nobena šola nima podobnega vozila . Kolikor sem razumel 13 člen je to mogogoče. Če sem pravilnom razumel. Ni pa invalid. Hvala za odgovor

Pozdravljeni,

13. člen Pravilnika o vozniškem izpitu navaja sledeče:

(uporaba vozil in opreme)

(1) Praktični del izpita se opravlja z vozilom šole vožnje, v kateri se je kandidat usposobil za izpit.

(2) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka lahko praktični del izpita opravlja z vozilom, ki ni vozilo šole vožnje, kandidat:

– ki upravlja vozilo, ki ni opremljeno s stopalko sklopke (ali ročico za kategorije A, A2 in A1) s katero mora upravljati voznik pri zagonu ali ustavljanju vozila in menjavi prestav, pri čemer mora biti pomožna zavora v vozilu kategorije B v dosegu roke učitelja vožnje,

Praktični del vozniškega izpita lahko torej v vašem primeru opravljate z vašim vozilom, ki ima avtomatski menjalnik.

Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Reply #19726 in Vozniški izpit na vozilu z avtomatskim menjalnikom
Vaši podatki: