Vozniški izpit › Forumi › Vozniški Izpit › Izpit za avto › Voznik povratnik
Oznake: kategorija b, odvzem zaradi alkohola, ponovni vozniški izpit, prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, voznik povratnik
-
AvtorPrispevki
-
Zdravo.
Sem povratnik in me zanima za opravljanje obcinskih testov.
Cena za obcinske je 32.00€,,ali to ceno placas samo prvic ali vedno kolikokrat gres pisat??Pozdravljeni, cena ob prvem pristopu na teoretični del vozniškega izpita za kategorijo B je 31,87 eurov. Cena vsakega naslednjega pristopa na teoretični del vozniškega izpita je 18,27 eurov. Več o cenah najdete na info strani cenik izpitnega centra oz. upravne enote.
Pravno obvestilo: Strokovna pojasnila so tu zapisana z namenom informiranja javnosti. Za uradno razlago ali tolmačenje prometne zakonodaje se je treba obrniti na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije, ki je pristojno za njeno izvajanje in razlago.
AnonimnoGost14. 3. 2025 ob 15:57Post count: 590Pozdravljeni,
Izpostavljam svoj problem glede vozniškega dovoljenja.
Lani sem zaradi vožnje pod vplivom alkohola prejel 16 kazenskih točk (dogodek se je zgodil 6. 12. 2023). Poleg tega sem 17. 4. 2023 prejel še 3 kazenske točke zaradi prehitra vožnje, zaradi česar sem prejel sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vendar se je uredilo, da mi bodo dovoljenje vrnili pogojno, in pogojna je veljavna od 30. 3. 2024 do 30. 3. 2025.
Včeraj, 13. 3. 2025, me je na hitri cesti ustavila policija, ker sem vozil prehitro (vozil sem 146 km/h, omejitev je bila 110 km/h). Za ta prekršek sem prejel kazen v višini 250 € (ali polovično 125 €) ter 3 kazenske točke.
Kaj lahko storim, da ne pride do odvzema vozniškega dovoljenja, saj se mi pogojna poteče čez 15 dni?
Lep pozdrav,
MIHAGost18. 3. 2025 ob 17:50Post count: 590NIC KAJ NE MORES,KER GA BODO VZELI.MENI SO GA PA SEM BIL ZE ! MESEC IZVEN PREIZKUSNE DOBE,PA CEPRAV SEM DOBIL OBVESTILO O PRESTANEM POGOJNEM,A SEM NAREDIL ZDRAVNISKEGA PLACAL SE PSIHOLOGA,SKUPAJ 200e,POTEM SEM SE LAHKO NA SODISCE ODZVAL IN IZVEDEL,DA DOKLER TI S SKLEPOM SODISCE NE DOLOCI DA JE PRAVNOMOCNO,SI LAHKO OBRISES RIT S PAPIRJEM DA SI PRESTAL POGOJNI ODVZEM V.D.;brez zdravniskega pa vsako vprasanje oziroma karkoli na sodiscu zavrzejo!!
-
AvtorPrispevki