Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Cestno prometni predpisi Vključevanje na avtocesto

  • Avtor
    Prispevki
  • Darko
    Gost
    Post count: 576

    Pozdravljeni,

    Mene zanima katero zakonsko določilo določa, da lahko voznik, kadar se vključuje na avto cesto in kadar se iz pospeševalnega pasu ne more pravočasno vključiti na vozni pas vožnjo nadaljuje po odstavnem pasu se pravi prevozi polno črto, ki označuje konec pospeševalnega pasu ob enem pa nadaljuje vožnjo po odstavnem pasu?
    Se pravi v katerem zakonu ali pravilniku?
    hvala za odgovor

    Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 385

    Pozdravljeni,

    V tem primeru gre izključno za način varnega vključevanja na avtocesto, ki pa ni zakonsko opredeljeno v zakonodaji.

    ing. prom. Mirko T. je upokojeni učitelj vožnje vseh kategorij, učitelj predpisov, vodja šole vožnje in nekdanji član izpitne komisije ter dolgoletni sodelavec portala Vozniski-izpit.com. Zbral je 28 najtežjih vprašanj CPP - KLIK za prenos

    darko
    Gost
    Post count: 576

    spoštovani
    Takšen odgovor me niti malo ne navdušuje. Kako potem takem učiti mladega voznika kdaj ja in kdaj ne peljati preko polne črte sploh pri vključevanju na AC ko vemo, da naj bi bila hitrost na koncu pospeševalnega pasu približno enaka hitrosti, ki vlada na AC in kako zdaj naenkrat kandidatu, ki je v učilnici in posluša CPP, da je vožnja in ustavljanje na odstavnem pasu na AC strogo prepovedana, kar naenkrat pa dovoljena.

    Se tisti, ki si je izmislil takšno protizakonsko pravilo sprašuje, kaj bi se zgodilo, če bi v tistem trenutku na odstavnem pasu stalo pokvarjeno vozilo in bi prišlo do hujše prometne nesreče, kateri sodnik/ca, bi stopil v bran vozniku, ki je bil povzročitelj prometne nesreče-prevozil je polno črto in še vozil po odstavnem pasu.

    Predlagam, da tisti, ki “mislijo” na varnost s takšnimi ukrepi stopijo iz pisarn na teren se pridružijo učiteljem vožnje na terenu in se sami prepričajo kako nevarne so lahko zadeve v prometu, ki so v neskladju z zakonom.
    Kaj ni zakon za to , da se spoštuje? Da o različnih pravilnikih sploh ne govorim.

    lep pozdrav

    Darko Kamenšek dipl.ekon.,inž.log.

Odgovori na: Reply #19453 in Vključevanje na avtocesto
Vaši podatki: