Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Vozniško dovoljenje podaljšanje izpita

 • Avtor
  Prispevki
 • AvatarAnonimnež
  Število objav: 281

  lep pozdrav mene pa zanima , če mi je izpit potekel.. se pravi da je neveljaven.. kaj rabim za podaljšanje? na upravni enoti so rekli nekaj glede zdravniškega potrdila/spričevala, je potrebno kaj plačati in kje dobim to potrdilo ??????

  AvatarAnonimnež
  Število objav: 281

  Zahtevi za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja je treba priložiti:
  – dosedanje vozniško dovoljenje;
  – veljavno zdravniško spričevalo, če je bil rok veljavnosti vozniškega dovoljenja omejen iz zdravstvenih razlogov (tega pridobite na medicini dela prometa in športa);
  – fotografijo, ki kaže pravo podobo upravičenca in ni retuširana, velikosti 35 x 45 mm;
  – potrdilo o uspešno opravljenem programu usposabljanja za voznika začetnika, če podaljšanje zahteva upravičenec po prenehanju statusa voznika začetnika

  Avatarvozniski-izpit.com
  Keymaster
  Število objav: 33

  Bolj podrobno razlago smo vam predstavili na strani podaljšanje vozniškega dovoljenja.

  AvatarAvani
  Število objav: 0

  Aprila 2010 sem opravila vozniski izpit B kategorije. Kot mladi voznici mi je dovoljenje poteklo aprila 2012, ket sem se preselila iz dolenjske v Ljubljano in nisem vozila nic.
  Zanima me, kako lahko – ce sploh – podaljsam dovoljenje po tolikem casu? Na internetu sem zasledila, da je tok 3 leta + eno leto pogojno.
  Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

  Mirko TurkMirko Turk
  Moderator
  Število objav: 332

  Pozdravljeni,

  53. člen Zakona o voznikih navaja sledeče:

  Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij A2, A, B, BE, C1, C1E, C in CE se vozniku začetniku izda z veljavnostjo do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje se vozniku začetniku podaljša, ko opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov.

  Vozniku začetniku lahko pristojni organ največ enkrat podaljša veljavnost vozniškega dovoljenja za obdobje, potrebno za izpolnitev predpisanih obveznosti, vendar ne več kot za eno leto. Če predpisanih obveznosti tudi v tem roku ne izpolni, se mu izda novo vozniško dovoljenje le, če ponovno opravi vozniški izpit. V tem primeru ponovno postane voznik začetnik.

  Iz zgoraj navedenega lahko razberemo, da boste morali ponovno opravljati vozniški izpit.

  ing. prom. Mirko T. je upokojeni učitelj vožnje vseh kategorij, učitelj predpisov, vodja šole vožnje in nekdanji član izpitne komisije ter dolgoletni sodelavec portala Vozniski-izpit.com. Zbral je 28 najtežjih vprašanj CPP - KLIK za prenos

  AvatarCvetka
  Število objav: 0