Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za avto Kategorija B + AM kot voznik z spremljevalcem

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
  • Avtor
    Prispevki
  • Anonimnež
    Nedejavno
    Post count: 1

    Lep pozdrav mene pa zanima, če naredim sedaj z 17-imi leti izpit za avto s spremljevalcem ali se lahko vozim z AM katergorijo, ki jo pridobiš.
    Nekje sem slišal da se lahko zato me zelo zanima, saj v tem primeru se mi to izplača in si kupim skuter do 18leta in takrat avto.
    Zdi se mi tudi logično, saj pri 16ih lahko delaš za motor za 125. tukaj pa narediš in imaš za 50.
    Predvsem pa če se lahko vozim me zanima ali mora biti zraven še spremljevalec (glede na to da pri izpitu za motor 125 pri 16ih letih lahko vozis sam) ?

    Mirko Turk
    Moderator
    Post count: 385

    Pozdravljeni,

    Program vožnja s spremljevalcem omogoča, da pri 16 letih po zaključenem usposabljanju v šoli vožnje, pričnete voziti avto (vendar le s spremljevalcem). Ko dopolnite starost 18 let pa morate potem opraviti vozniški izpit za kategorijo B. V tem obdobju kategorijo AM na smete voziti, razen če ste seveda opravili vozniški izpit za kategorijo AM oz. moped (tega lahko opravite pri 15 letih).

    ing. prom. Mirko T. je upokojeni učitelj vožnje vseh kategorij, učitelj predpisov, vodja šole vožnje in nekdanji član izpitne komisije ter dolgoletni sodelavec portala Vozniski-izpit.com. Zbral je 28 najtežjih vprašanj CPP - KLIK za prenos

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
Odgovori na: Reply #20268 in Kategorija B + AM kot voznik z spremljevalcem
Vaši podatki: