Vozniški izpit Forumi Vozniški Izpit Izpit za avto evidenčni karton vožnje

 • Avtor
  Prispevki
 • AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 73

  Veliko vprašanj smo dobil zastavljenih, ki so se nanašala na karton vožnje in na zamenjavo avtošole. Tako sem se odločil, da javno spregovorim o tem.

  V Pravilniku o šolah vožnje, objavljenem v Uradnem listu Republike Slovenije, (št. 44/11, sedmi odstavek 15 člena) je navedeno, da kandidat prejme evidenčni karton vožnje ob vpisu v šolo vožnje-avtošolo (torej je njegova last vse dokler usposabljanje v šoli vožnje-avtošoli traja).

  Med vožnjo mora imeti kandidat karton vožnje pri sebi. Po končani učni uri pa ga odnese s seboj. Seveda je praksa učiteljev vožnje malo drugačna. Saj se ničkolikokrat zgodi, da kandidati ta karton vožnje pozabijo doma. Zatorej je navada učiteljev vožnje, da ta karton vožnje hranijo kar v vozilu šole vožnje-avtošole napačna.

  V karton vožnje se zapisuje potek kandidatovega usposabljanja (3 stopnje). Na zadnji strani kartona, pa si lahko vsak kandidat (pa tudi učitelj vožnje) prebere poučno vsebino o odnosu med kandidatom in učiteljem vožnje. Na kratko povzemam to vsebino:

  Učitelj vožnje mora imeti profesionalni odnos do vožnje in učenja ter kandidatu omogočati izbiro termina vožnje in prihajati na učne ure točno.

  Na začetku učne ure mora obnoviti zadnjo učno snov ter določiti cilje nove učne ure.

  Ko uro vožnje končate vam mora podati oceno vaše vožnje (to ste naredili dobro, to je slabo…)

  Na vsaki učni uri izpolni karton vožnje in dnevni razvid vožnje ter med vožnjo preverja vaše znanje CPP.

  Njegova pozornost mora biti usmerjena vašemu usposabljanju (torej ne sme telefonariti, brati časopis,…), njegova primarna skrb pa mora biti, da uposabljanje poteka v sproščenem in pozitivnem vzdušju.

  Vsako novo snov vam je dolžan razložiti na preprost in razumljiv način. Ni napačno, če vam kakšno težjo vsebino tudi ilustrira, vsekakor pa vam je na zastavljena vprašanja (pa čeprav kdaj pa kdaj za njega povsem čudna) dolžan odgovoriti.

  ČE NAMERAVATE ZAPUSTITI AVTOŠOLO VZEMITE KARTON VOŽNJE S SEBOJ, saj boste le na tak način v drugi avtošoli dokazali vaše že opravljeno usposabljanje. Torej, ko zapuščate avtošolo,vam je ta dolžna izročiti evidenčni karton vožnje.

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 283

  živjo,

  imam vprašanje. Zanima me ali potrebujem izpisnico iz stare avtošole kljub temu da imam jaz evidenčni karton zaradi vpisa v novo avtošolo? potrebujem izpisnico tudi če opravim v novi avtošoli cpp pole in roške pole?

  AvatarAnonimnež
  Nedejavno
  Število objav: 73

  Pozdravljeni,

  Za izpis iz avtošole potrebujete le karton vožnje (s seboj vzemite tudi zdravniško spričevalo in kartonček opravljene prve pomoči), izpisnice so stvar marketinškega prijema posameznih avtošol, da zadržijo kandidate.

  lp

  AvatarKarin
  Gost
  Število objav: 421

  Pozdravljeni,
  tudi jaz imam eno vprašanje. Že pred dvema letoma sem opravljala tečaj CPP. Potem do sedaj teoretičnega izpita nisem opravljala, ga pa nameravam sedaj, vozila pa bom pri drugi avto šoli, ne pri tej, pri kateri sem hodila na tečaj CPP. Ali mi evidenčni karton vožnje izda šola, pri kateri bo opravljala praktični del, ali bi rabila kakšno potrdilo od prejšnje šole, da se mi tečaj sploh upošteva? Upam, da me razumete..
  Pa še nekaj, tečaj CPP ima trajno veljavo ali ne?

  Hvala za odgovor.

  Mirko TurkMirko Turk
  Moderator
  Število objav: 332